Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

VIDEO: Novák se před soudem rozplakal a přiznal vinu!

Autor: reportéři Blesk.cz - 
18. února 2009
10:35

AKTUALIZUJEME: Antonín Novák (43), stojí před soudem za vraždu malého Jakuba Šimánka. Novák se k hrůznému činu přiznal. Jeho advokát řekl, že kdyby mohl, dostal by trest smrti.

Dále čtěte: Obhájce Jakoubkova (+9) vraha: Věřím, že by dostal trest smrti!

11:30
Soudce vyhlásil přestávku. Ve 13 hodin bude pokračovat výslechem posledních dvou svědků a zítra se k případu vyjádří soudní znalci. V pátek by měl ve 13 hodin padnout rozsudek.

11:20
Hovoří svědek, který Nováka zaměstnával. Nic divného prý na něm nepozoroval.

11:05 Pokračuje výslech svědků. Vypovídá žena, která Nováka ubytovala poté, co spáchal trestný čin. "Říkal, že chce mít pokoj, kde by měl klid a soukromí. Působil na mě roztěkaně, nepodíval se nikomu do očí. Pořád měl na hlavě kšiltovou čepici. Vždycky měl propocenou postel," řekla u soudu.

10:50 Přestávka na 10 minut.

10:45 Soud Novákovi před vyhlášením další přestávky položil otázku, aby vysvětlil, že se mezi jeho věcmi našly noviny se zakroužkovaným inzerátem v seznamce. V něm se vážně chtěla seznámit s mužem 48letá matka 9letého syna z Prahy. Novák přiznal, že si ho označil. "Měli jsme domluvené setkání na den, kdy jsem byl zadržen". Prý ale po něm chtěla peníze na benzín, takže by z něj asi sešlo.

10:30 Soud čte listinné důkazy.

10:10 Soud vyslýchá svědka Valíčka, který Novákovi v Havlíčkově Brodě pronajal byt na ubytovně.

290573:gallery:true:true


10:00 Probíhá výslech svědků. Hovoří žena, která viděla Jakuba a obžalovaného krátce před tím, než ho znásilnil a zavraždil.

9:52 Pokračuje jednání. Obžalovaný požádal, aby pokračovalo v jeho nepřítomnosti. Soudce to zamítl vzhledem k závažnosti případu.

Čtěte také: Po Jakoubkovi (+9) měla pohřeb i maminka (+52)

9:37 Výtah ze čtené výpovědi: "Chtěl jsem, aby mi Jakub říkal, že mě miluje a posílal mi rukou vzdušné polibky. Jakub asi opravdu netušil, o co jde. Asi 15 minut si hrál hry, pak se díval na pohádku, když jsem ho začal osahávat a pokračoval jsem stále níž.."

9:30 Přestávka: Obhájce řekl novinářům, že Novák nechce vypovídat. "Je psychicky na dně. Ví, že je v beznadějné situaci. Ve vazbě čte Bibli a modlí se," vysvětluje obhájce Rudolf Fori. "Kdyby existoval trest smrti, věřím, že by ho Novák dostal," prohlásil.

8:51 Soud čte výpověď z přípravného řízení. Na dnešek je naplánován také výslech svědků. Hlavní líčení potrvá do pátku 20. února, kdy by mohl padnout rozsudek.

8:48 Obžalovaný se před soudem přiznal. "Doznávám se ke všemu, ale v případu nebudu vypovídat. Budu toho litovat do konce života, neměl jsem to udělat," řekl soudu tichým hlasem Novák, který hlavní líčení sleduje se sklopenou hlavou.

Přečtěte si: Otec zavražděného Jakuba Šimánka: Může za to i policie!

8:40 Začal soud s vrahem Jakuba Šimánka. Obžalovaný Novák byl předveden. Otec ani příbuzní zavražděného nedorazili.

290551:gallery:true:true

Soudce během jednání přečetl z výpovědi obžalovaného i jeho odpovědi týkající se jeho manželského života. Novák byl během něj třikrát ženatý. Poprvé se oženil v 19 letech. Jedné z jeho žen bylo v době svatby 75 let. „Byla o 50 let starší, vzal jsem si ji kvůli majetku. Říkal jsem jí babko, vykali jsme si. Vedle ní jsem měl milenku.....,“ četl soudce.

Novákovi hrozí doživotní trest. Pátrání po devítiletém synovi generála Hynka Blaška, který se z dětského hřiště ztratil 4. května letošního roku, trvalo pět týdnů. Díky svědecké výpovědi byl nakonec z jeho zmizení obviněn slovenský dělník Antonín Novák. Ten se při výslechu přiznal, že chlapce nalákal do své ubytovny na počítačové hry a pohádky. Poté ho vyzval, aby se svléknul a pohlavně ho zneužil. Celý akt si přitom natáčel na digitální fotoaparát. Když Novák malého Jakuba vyprovázel, dostal strach a chlapce zavraždil. Policisté tělo objevili půl kilometru od Havlíčkova Brodu pod větvemi, na místě, které jim Novák ukázal.

aliliaaa ( 20. února 2009 13:18 )

V prvé řadě je na vině Slovensko,ta jejich zrůda se neměla nikdy dostat ven a už vůbec ne za hranice.Za další takový deviant měl být okamžitě vykastrován,atˇchce nebo ne,takových by se nemělo ptát.A nakonec policie,opět zabodovala,nechápu jedno,ta ubytovna byla kousek od hřiště,určitě bych začla tam,ale to by Jakoubkovi už bohužel stejně nepomohlo.Prostě za veškeré justiční omyly to odneslo nevinné,bezbranné dítě,jak strašné a hnusné zárovenˇ.A Novák?Obyčejný pedofilní chudák,zrůda,který je za své činy plně zodpovědný.Proto bych mu nedala trest smrti,to by pro něj bylo moc jednoduché,ale nechala bych ho před tím trpět a mučit tím nejhorším způsobem,aby pochopil,co si musel za hrůzu vytrpět sám Jakoubek.Ano možná mu chyběl táta,ale v dnešní době chybí dětem táta větší polovině a proč?To,atˇsi každý zodpoví sám ve svém svědomí.Vždycky dětem říkáme,nechodˇte s cizími lidmi,i kdyby vám nabízeli modré z nebe,ale některé jsou tak důvěřivé,prostě v té dětské hlavičce si zrovna neuvědomí,že by jim mohl někdo ublížit.V žádném případě neodsuzuji rodiče v tomto případě je na vině justice a v největši míře sám vinník a to je Novák,který ohavným činem způsobil,že už mezi námi nejsou dítě a jeho vlastní máma!Dva lidské životy,nikomu neubližovali,jen tak si prostě žili.

anil ( 19. února 2009 11:06 )

Nejde o ženu, ale o otce chlapce. Že se o něj moc nestaral je pravda.

1946 ( 18. února 2009 15:31 )

Proboha, čtete pořádně. Ta žena, co chtěla peníze n a taxík, nebyla matka Jakuba. Šlo o jinou ženu, z Prahy. Takhle vznikají fámy. Potřeboval byste záhlavec za ten Váš příspěvek.

anil ( 18. února 2009 14:32 )

Teď křičí po trestu, ale co ten otec udělal, aby k tomu nedošlo? 20 dětí nešlo, ale jeho syna nalákal na pohádku a počítačové hry. Kdyby se mu víc věnoval, asi by k tomu vůbec nedošlo. A ta jeho matka - chtěla peníze na taxík, měla se sejít s dotyčným. Proboha, co to bylo za lidi? A navíc oba byli staří na dítě. Trest zasluhuje i dotyčný otec.

vera51 ( 18. února 2009 13:05 )

trest smrti - ale to by byla moc jednuduchá smrt, tihle pedofilové jsou nemocní, jednou znásilníš a máš ho pryč, prostě vykastrovat a neptat se jestli s tím souhlasí nebo ne.A po vykastrování těžce makat někde v dolech, ať takové zmetky nemusíme živit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání