Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Po Jakoubkovi (+9) měla pohřeb i maminka (+52)

Autor: čad, hnz - 
12. února 2009
11:48

Chtěla pohlédnout do tváře vraha svého syna Jakuba (+9). Už se jí to však nepodaří. Dnes (ve čtvrtek) odpoledne se s paní Hanou v obřadní síni havlíčkobrodského hřbitova rozloučila rodina a mnoho přátel.

Paní Hana Šimánková (+52) také chtěla před chystaným soudem obvinit policii ze zpackaného případu s pedofilním vrahem jejího syna Antonínem Novákem. Nic z toho už nestihne.

Na poslední cestu ji vyprovodila i smutná píseň Zdeňka Svěráka, kterou se loučila ona se svým synem Jakubem. Tóny této modlitby vyslechl z nejbližsších přítel paní Hany a otec Jakuba generál Hynek Blažko a její bratr Jaroslav.

Loni v létě jejího syny Jakuba znásilnil a brutálně zavraždil v Havlíčkově Brodě pedofil Antonín Novák. Paní Hana nestihla policistům odpustit, že v počátku vyšetřování přehlédli na záběrech městských kamer, jak Novák malého Jakuba po znásilnění odvádí ulicemi na místo vraždy.

Pouhý týden před soudním přelíčením v neděli 25. ledna však Hanu Šimánkovou našel mrtvou v jejím bytě bratr Jaroslav. Předběžný verdikt policie zní - otrava oxidem uhelnatým.

"Dále se vyšetřuje příčina úmrtí," řekl Blesku jeden z kriminalistů.

Policisté zatím čekají na verdikt soudních znalců. Spekuluje se, že na vině mohla být závada na komíně, do kterého byl připojen plynový kotel v bytě paní Hany. To předběžně potvrdil i přítel paní Hany a otec Jakuba generál Hynek Blažko.

"Pokaždé, když vařila, otevřela si v kuchyni okno. Nechápu, proč to neudělala tentokrát," zoufal si ještě před pohřbem generál Blažko. "Příští týden, 18. února, se má konat v Hradci Králové soud. Budu tam už na to sám. Hana odešla za Jakubem," řekl smutně generál.

mama2 ( 13. února 2009 13:00 )

Protože jsem také máma, tak jsem celou tuto tragickou událost těžce nesla. Nechápu, že pro takové zrůdy není zaveden trest smrti ! Dnes už by přece neměly být justiční omyly ! Dokazování a věda jsou už tak daleko, že by tento trest měl BÝT OBNOVEN ! Žádný z odsouzených za vraždy už dnes nemá strach. Z čeho ? Jsou v teple a MY jim to vše platíme ! I tatínek Jakuba platí na vrahy svého dítěte ! Strašný ! Platíme jim pobyt v zařízeních, kde mají přístup do knihoven, posilovny, k TV,...Mají co jíst,...NECHÁPU ! Jak je možné, že tohle náš stát trpí. A vrah může dostat 15 let, za 8 je venku. A myslíte, že se napravil ? K smíchu ! Udělá to zase a opět další neštěstí ! Za prokázanou vraždu SMRT ! To by byl strašák pro spoustu těchto hajzlů, kteří se teď smějí v teple. Jejich místa bych nabídla bezdomovcům. A co se týká smrti maminky-myslím si, že není náhodná. Policie, která to vše vyšetřovala, si myslím také hodně pochybila ! P. Blaškovi přeji hodně síly !!!

janaja ( 13. února 2009 07:56 )

jsem pro trest smrti pro takové to lidi.Nic jiného si nezaslouží.A nebo ho mučit stejně tak,jako mučil malého Jakoubka.Je to zrůda a nezaslouží si slitování. Určitě si moc dobře uvědomoval co dělá a proto doufám,že ho z toho právníci nevysekají.Přeji mu jen to nejhorší.

huee ( 13. února 2009 03:44 )

ale naše justice ještě pomaleji.

1946 ( 12. února 2009 17:27 )

Ano do nedávna byla šťastná a hajzl jí to štěstí vzal. Už nikdy by ve zbytku života štěstí nenašla, její smrt je nespravedlivá, ale paní Haně přinesla už navždy klid.

martinova ( 12. února 2009 14:59 )

dva lidí jsou mrtví,dalším přeživším doživotně způsobil obrovský smutek...nedávno jsem viděla v televizi pořad o Jakubovi a jeho mamince - ještě nedávno to byla docela normální šťastná žena a její malý kluk....teď je všechno jinak, jen kvůli zvrácenosti toho hajzla.....jako matky dvou malých kluků se mě to hodně dotýká....ten mladší se jmenuje stejně....se smutkem v duši v dnešní krásný den...upřímnou soustrast

Zobrazit celou diskusi