Muž začal ženu pronásledovat, zároveň vše oznámil na tísňovou linku 158. Policisté vyrazili po ženě pátrat, muž jim průběžně hlásil, kudy žena ujíždí. Ta po silnici kličkovala, projela Plzeňskou ulicí, kde se otočila zpět do ulice Vrchlického, následně se zpátky otočila a vjela do ulice Holečkova. Cestou několikrát vjela na tramvajové koleje i na chodník.

V Holečkově ulici již měla žena na vozidle proraženou pneumatiku, k místu dorazili policisté, kteří ji ihned zadrželi. Žena se však s hlídkou PČR začala prát. Na místo dorazily posilové hlídky, přičemž samotnou nehodu začali šetřit policisté z ODN Kongresová.

Orientační dechová zkouška u agresivní 31leté řidičky zjistila 1,81 promile alkoholu v dechu. Policisté navíc zjistili, že je žena pod vlivem pervitinu a marihuany. Policistům navíc není žena nijak neznámá. Před třemi lety byla obviněna z trestného činu násilí proti úřední osobě. A dávalo to na sobě znát i při převozu do policejní cely. Na hlídku ve vozidle opakovaně zaútočila, přičemž jednoho z policistů kopla do hlavy. Na místo musely dorazit posilové hlídky, aby mohla být žena bezpečně eskortována do policejní cely v budově krajského ředitelství policie.

Zatím je žena podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Stíhání však může být v budoucnu případně rozšířeno o další trestný čin.