Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zvrat v případu napadení na mejdanu Issy: Boxera Horáčka napadl muž, který vraždil v Praze při demonstraci

Autor: lvi, Policejní deník - 
30. ledna 2014
15:44

V případu krvavého útoku v pražském baru v Kaprově ulici nastal zásadní zvrat. Policie už ví, kdo 11. prosince při mejdanu Sámera Issy pobodal boxera Petra Horáčka (39). Za vším stojí gang kosovských Albánců v čele s Flamurem Azemim, který byl policií označen za hlavního útočníka. Jeho komplic Fatmir Azemi, který na Horáčka vytáhl pistoli, byl v roce 2000 odsouzen za vraždu svého krajana při demontraci v Praze na náměstí Míru.

Flamur Azemi za použití teleskopického obušku a nože zaútočil na boxera Horáčka, kterému způsobil těžká zranění.

Další dva aktéři incidentu, po kterých detektivové také pátrají, jsou podezřelí z trestného činu těžkého ublížení na zdraví. Konkrétně Fatmir Azemi při incidentu vytáhl střelnou zbraň a ohrožoval jí aktéry celého konfliktu. Tomu v případě odsouzení hrozí až dvanáctiletý trest odnětí svobody a to z toho důvodu, že byl za trestný čin vraždy již v minulosti odsouzen. Konkrétně se jedná o případ zastřelení muže v roce 1999 při demonstraci v Praze za mír v Kosovu. Předtím odvolací soud zamítl jeho vyhoštění.

Čtvrtého útočníka, který je nezletilý, kriminalisté již zadrželi a ten je stíhán vazebně.

Všichni tři muži jsou stíháni jako uprchlí a bylo zažádáno o vydání evropského zatýkacího rozkazu.

Rodina plná vrahů

Nutno také zmínit, že příbuzný podezřelého Flamura Azemi, Valon Azemi je odsouzený k deseti letům odnětí svobody v nepřítomnosti za vraždu, která se stala v únoru 2007 před jedním z kubů v Praze 7. Po tomto policisté také neustále pátrají a je na něj vydán evropský a mezinárodní zatýkací rozkaz.

Motivem útoku v baru v Kaprově ulici byla předešlá slovní rozepře mezi útočníky a ostrahou baru. Incident neměl žádnou souvislost s akcí, která se v podniku konala. V době útoku měl v baru zrovna mejdan zpěvák Sámer Issa.

V případě, že víte, kde se muži podezřelí z výše popsaného jednání v Kaprově ulici, nebo podezřelý z vraždy z roku 2007 skrývají, kontaktujte prosím linku 158.

miroslav ( 13. února 2014 16:35 )

miroslav ( 13. února 2014 16:35 )

Měli, a to hned-HNUS

miroslav ( 13. února 2014 16:34 )

Souhlas !

elif17 ( 31. ledna 2014 21:33 )

 Absolutne souhlasím,dělal tam na všechny machry ,tihle kluci to nedělají bezdůvodně... Ma co si zasloužil...

tenzmrtodvedle ( 31. ledna 2014 11:51 )

Horacek ze sebe vzdycky delal machra. Velkej boxer,strasnej drsnak nadsamec atd....zase delal tvrdyho...ted je rad,ze to vubec rozdejcha a zejtra dava mejdan na oslavu odchodu jeho sleziny... Nejsem po tech albancich moc silenej,ale aspon se mozna dalsich par neandrtalcu nauci,ze mit velky bicepsy a prazdnou hlavu vam jeste nedava pravo,aby jste vsechny kolem sebe sikanovali...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání