Jiří Paroubek se s manželkou Zuzanou rozvedl před dvěma lety a žádná válka Roseových to nebyla. Alespoň na veřejnosti ne. Oba se snažili vystupovat korektně. On už tehdy žil s milenkou (teď současnou chotí) Petrou a za příčinu rozvodu uvedl dlouhodobou krizi, jak se často dělává. Dlouhodobá krize je totiž skvělý důvod - zahrne vše.

Paroubek o exmanželce: Krize v intelektu i sexu!>>

Na jedné straně tedy byla Paroubkem opouštěná manželka Zuzana. Tělnatá padesátnice, která po letech manželství žila v přesvědčení, že to s Jirkou tzv. spolu doklepou. Měli dospělého syna, stali se babičkou a dědečkem. Pořídili si luxusní byt. Sbližovaly je společné rituály, uspokojující poživačné pohodlí, jež postupně nahrazovalo sexuální radosti. Tak to prostě u padesátníků v letitém vztahu chodí a jako Zuzana Paroubková uvažuje spousta jiných žen. Zvlášť, když vedle sebe mají souměřitelného krasavce.

Na opačném konci stála konkurentka Zuzany Paroubkové. Atraktivní, v podstatě o generaci mladší tlumočnice Petra. Vzdělaná, super štíhlá blondýna, která měla plný výstřih a mohla si dovolit sexy atraktivní modýlky. Paní Zuzana nejprve (podle informací zdrojů z její blízkosti) svou konkurentku poněkud podceňovala. A poměr svého muže trpce komentovala: „Teď s ní drží krok. Cvičí, plave, leze po horách. Ale za chvilku mu dojde dech. Znám ho, nejradši relaxuje s plným břichem na kanapi.“

Paní Zuzana Paroubková se krutě mýlila. Její exmanžel dal před kanapem přednost mladé Petře. Založil s ní rodinu, s pokorou se podřizuje životnímu stylu nové ženušky. Bez protestů konzumuje super zdravou stravu a milovanými chlebíčky s majonézou se uspokojuje potají.

Paní Zuzana zůstala sama se svou nadváhou a vědomím, že ona po padesátce další rodinu nezaloží. Příroda je v tomto směru k ženám nespravedlivá. Má vnouče, z manželství ji zbyl pes a vzpomínky. V jejím věku je to nálož, musí se vyrovnat se spoustou věcí. Najít ztracenou sebedůvěru. O to krutější jsou věty Jiřího Paroubka, kterými zpětně a poněkud konkrétněji zdůvodňuje krach jeho prvního manželství. Jeho prohlášení, že zahraniční cesty vyžadují znalost cizího jazyka a schopnost komunikovat o jakémkoli tématu,“ musí jeho bývalou ženu urážet. Zuzana Paroubková vládně perfektní francouzštinou a její vzdělání plus intelektuální schopnosti jistě splňují požadavek společenské konverzace manželky státníka.

Ještě brutálnější je pak Paroubkovo vysvětlení, proč od Zuzany odešel: „Problém myslím je, že se těžko hledají dva lidé, kteří se k sobě opravdu hodí po všech stránkách. Intelektuálně, mentálně, sexuálně.“ Otázkou tedy je, proč vlastně Jiří Paroubek tolik let se Zuzanou žil? Proč neodešel dřív a hlavně proč jí ubližuje teď? Má novou ženu, čekají děťátko. Co jej tedy vede, aby jitřil ještě nezhojené rány Zuzany. A jak můžeme věřit politikovi Paroubkovi proklamovanou empatii, pochopení pro sociálně slabší, když elementární slušnost postrádá? Zuzana je přece matka jeho syna, žil s ní většinu svého dospělého života.