Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

31. dítě v 31. babyboxu: Gabrielka Písecká

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Martin Mithofer)
Autor: hra - 
15. března 2010
22:29

Osud si se sotva dvouměsíční holčičkou podivně zahrál. Stala se 31. opuštěným dítětem v Česku, které někdo odložil do v pořadí 31. otevřeného babyboxu v zemi.

Signál použití schránky na miminka se v písecké nemocnici rozezvučel v pondělí osm minut před dvacátou hodinou večer. Personál v boxu našel zdravou, čistě oblečenou holčičku vážící 3900 gramů. Kromě dítěte v něm byla i láhev mléka.

Zakladatel babyboxů Ludvík Hess dítě pojmenoval Gabriela Písecká. Babybox v Písku byl otevřen teprve v lednu letošního roku. Gabrielka je prvním odloženým dítětem na jihu Čech.

kybella ( 16. března 2010 14:27 )

normální ženu nemůže být jednoduché rozhodnutí dát dítě do babyboxu.A i ty lehkomyslnější,když tohle udělají-jen dobře,děti se dostanou k náhradním rodičům.Ten,kdo dítě pohodí a nechá umřít si zaslouží ten nejpřísnější trest.

glumik ( 16. března 2010 09:29 )

slaaavaaa babyboxum a dr. Hessovi vzdy je lepsi, kdyz se zive miminko ocitne v babyboxu nez jeste zive v igelitce u/v parku na Karlove namesti v Praze,na snehu u Pribrami hlavne mrtve v popelnici/ v lese

arcaben ( 16. března 2010 07:22 )

...co dodat???Velký dík za Baby Boxy!!!

anelam ( 16. března 2010 06:22 )

Je výborná věc!!!!!Nejlepší co kdo vymyslel!Ještě lepší že děti jdou co nejdříve do rodin!!!!Protože ty caviky co kolem toho dělají úřady když dítě chtějí rodiny adoptovat je hrůza!!!Vrací děti matkám s tím že špatná rodina je stále lepší než ústav ale při adopci dělají problémy.Někdy si myslím že jen proto aby jim zůstala práce.Živí se tím ticíce úředníků!

Zobrazit celou diskusi