Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejžádanější model? Hejtman Hašek!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Michal Budík, pes - 
18. března 2010
06:55

Má vcelku nevýraznou kulatou tvář s mimořádně vysokým čelem a mírně odstátýma ušima. Přesto je patrně nejvytíženějším fotomodelem na jižní Moravě! Řeč je o jihomoravském hejtmanovi Michalu Haškovi.

Jeho fotky totálně ovládly jak internetové stránky krajského úřadu, tak stránky tištěného měsíčníku Listy jižní Moravy.

Tento titul, hrazený z peněz Haškova úřadu, pravidelně zdarma putuje do 467 tisíc schránek. Hejtman by s každým číslem mohl směle napochodovat do modelingové agentury. Od září neměl na osmi stránkách méně než šest svých fotek – to se přitom stalo pouze jednou, a sice v únoru. Loni v říjnu se v Listech nechal vidět "pouze" osmkrát, ve zbylých čtyřech číslech se jeho tvář objevila vždy devětkrát! „To by se stávat nemělo. Lidská slušnost velí držet se trochu v pozadí.

Ale slušnost je věc, která s politiky nemá moc společného,“ komentoval Haškovy neúnavné snahy o prezentaci vlastní osoby mediální odborník Daniel Köppl. Haškovo počínání odsoudil bez ohledu na hejtmanovu kreativitu. Jednou je za fotbalistu, jindy za hasiče nebo záchranáře. S frézou pózuje se stejnou chutí jako na protější stránce v objetí se dvěma modelkami. „Působí to na mě až směšně,“ podělil se o svoje pocity Jaroslav Čuřík, který působí na Masarykově univerzitě jako lektor mediálních studií a žurnalistiky.

Listy hrazené z peněz daňových poplatníků by podle jeho názoru měly být především zpravodajským, informačním titulem. „Působí ale spíše jako špatně udělaná PR tiskovina krajského úřadu, nebo spíše osoby pana hejtmana,“ dodal Jaroslav Čuřík.

Šéfredaktor Listů Lukáš Grásgruber Blesku potvrdil, že hejtmanova záliba v sobě samém neušla pozornosti čtenářů. „Výhrady chápu. O obsahu novin ale rozhoduje redakční rada složená ze zastupitelů a radních,“ uvedl na svoji obhajobu Lukáš Grásgruber.

kmet75 ( 19. března 2010 08:55 )

Namísto vysoké čelo je správnější použít výraz nastupující lysina jako důsledek neustále přetěžovaného myslícího ústrojí (přehřívání). Jinak Hašek patří do kategorie mluvků ( Zaorálek, Ráth, Sobotka), líší se jen slušnějším vyjadřováním. Pokud jde o jeho foto, nevadilo by mně ani na toaletním papíru.

georg-stuttgart ( 18. března 2010 12:34 )

Benda je mafijanec, to nevis, ten vi jak na to, je to preci bejvalej vexlak, tak cemu se porat divite, ze ve vrcholove politice jsou vsichni slusni a moralni lidi, tak to jste na velkem omilu,

sakra ( 18. března 2010 10:55 )

Vždyť oni jsou všichni stejní. Hlavně to jde z kapes občanů.

neslevap ( 18. března 2010 10:31 )

Bohužel, třicetikorunoví opět do volebních schránek nahážou jejich kandidátky.

takyjarda ( 18. března 2010 10:16 )

No hlavně že nevadilo nikomu když Bendl byl v středočeským tisku na každé fotce pomalu dvakrát ,dělal si za naše prachy spanilé jízdy králů a nebo kóncerty svých preludací na kajtru

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa