ONLINE CHAT
Mám depresi,že nemám práci,jak to vidíte vy,najdu jí do října .nar.13.4.1958 dekuji(Marie)
Foto
Čeká vás pozitivní změna, možná brigáda, nicméně pozitivní vývoj tu je.
Počasí může ovlivnit jen ty, co jsou nespokojeni sami se sebou, a zřejmě marně hledají smysl života. Není snad krásné, když venku prší ? Všechno může být krásné. Není problém psychiky člověka spíše materiální nadbytek , než nedostatek? (Melanie)
Foto
Dobrý den, mám ráda déšť i podzim, ale fakt je, že chlad a temnota má na lidskou psychiku negativní dopad a ordinace psychiatrů se na podzim plní. Proto se také naši předkové snažili přinést do podzimu radost právě oslavou Mabonu, sklizně, barev a dostatku. Opravdový materiální nedostatek potěší kromě jogínů je málokoho. Ono se od dob pohanů zas tak mnoho nezměnilo, jen místo nedostatku dřeva mají někteří odpojenou elektřinu. Lidské radosti i bolesti jsou pořád stejné :)
budu s přítelem dal?(viera)
Foto
Podle všeho ano.
dobry den!jsem narozena ve znameni panny.v posledni dobe mam vice chmur na srdci i kdyz nevidim duvod...myslite,ze je to zmenou pocasi a nebo jiny duvod?diky(danuse)
Foto
Podzim působí na mnohé lidi depresivně, zkuste některé z návodů v chatu.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na syna nar. 23.1.1990, jestli se konečně osamostatní a najde nějakou lásku. Děkuji za odpověď.(Jana B.)
Foto
Nepochybně se osamostatní, mládencům to dneska prostě déle trvá. Nezoufejte :)
Dobrý den.Mám přítele,mladšího-je to zatím hezký vztah.Vydrží nám to?Děkuji M.(Milena)
Foto
Prognoza je nejistá, užívejte si a neplánujte.
Dobrý den, paní Petro! Zrovna včera na mě padly deprese vyplývající z práce i partnerského vztahu (nevztahu). Najednou cítím prázdnotu, žádné pozitivní vyhlídky do budoucna. Změní se ta situace? Eva 27.8.1980. Děkuji.(Eviiik)
Foto
Tak může podzim na některé lidi působit, ale vás do konce roku čekají pozitivní změny, takže nezoufejte.
Dobrý den, jak bychom měli zvládat několikaměsíční vstávání do tmy a chladu? Dá se naladit tělo na tento režim? Děkuji.(Daniela)
Foto
Tato změna je přirozená, tělo se přizpůsobí, jen náš překotný životní styl vyvolává trochu problémy, přirozený by byl jistý útlum. Počasí a roční období neovlivníme, pokud máte problém s ránem (je to, zvláště pro lidi se sklony k depresím nejkrizovější doba dne), pokuste se zpříjemnit si ráno alespoň tím, že všude rozsvítíte a budete vstávat do vytopeného bytu. Pomáhají také barvy, vůně, zkuste si k vstávání zapálit aromalampu.
Dobrý den, chci se zeptat, měla jsem v kartách nedávno nové začátky. čeho konkrétně se týkaly? Může se jednat i o to, že nějaký vztah /roman 9.2.82/ já eva 31.12.70 skončil a může nabýt nových jiných rozměrů, například? Děkuji e(evikv)
Foto
Turbulence ve vztahu trvají, nelpěte zbytečně na na minulosti, nové začátky mohou být i zcela nový vztah. Hodně štěstí
Dobrý den,podaří se mi udržet práci a nebo skončím na pracáku?Děkuji Lucie.31.7 1970(Lucie)
Foto
Bez práce nebudete, pokud přijdete o tuhle, brzo získáte jinou. Hodně štěstí
Dobrý den, jsem narozena 27.11. podzim mám ráda loni se mi bohužel stala velice nepříjemná věc. Když už jsem si myslela, že je to za mnou a bude klid tak jsem zjistila,že rodina, která mi tak blížila se o to snaží stále. Chtěla jsem se zeptat zda už od nich budu mít klid. Dekuji Martina(Martina)
Foto
Všemi možnými prostředky se zajistěte a hlavně citově izolujte od situace. Postupujte pragmaticky, progoza je dobrá. hodně štěstí.
Jsi si jistá že to příjde již ted ? Mam ten pocit už delší dobu. Ale je fakt že poslední dny to cítím hodně intenzivně :-((Aquastorm)
Foto
Není třeba propadat panice, kolo roku se prostě otočilo a až do zimního slunovratu bude vládnout nostalgie a příroda bude "umírat". Nemůžeme to změnit, ale můžeme to přežít beze škod.
dobry den prosim moc vyresi se me problemy ve vztahu a budeme jiz spokojeni spolu? 23.12.1973 a 1.2.1971 byla bych rada kdyby ti bylo uz na podzim nebo konvem roku. dekuji(inkanela)
Foto
Vaše partnerská situace je komplikovaná, oba se musíte snažit, aby se problémy vyřešily, jen vaše snaha nestačí. Hodně štěstí
Dobrý den. Můžeme se na měsíce temna připravit cvičením pěti tibeťanů? Je to ukldňující? Děkuji.(Dagmar)
Foto
Je to relaxační, pokud je vám cvičení příjemné, rozhodně v něm pokračujte.
Dobrý den,jsem narozena ve znamení štíra a ráda bych věděla co mě čeká v následujících měsících na co se připravit děkuji za odpověď.(Andula)
Foto
Žádné fatální problémy na obzoru :)
Dobrý den, mám tři malé děti, jsem bez práce a ve finančních problémech, k tomu je tu podzim a já si připadám jak životem umlácená živořící socka. Čeká mě konečně po všech těch problémech něco lepšího, usměje se na mě štěstí, nejlíp v podobě dobré práce???? Jsem Lev, 47 let(Janis)
Foto
Zlepšení přijde, ale bohužel ne jako náhlý zlom. Nepřízeň osudu je ubíjející, obraťte se na rodinu, přátele, i když nemáte chuť nic podnikat, přinuťte se vyjít ven, jen v kontaktech se vnějším světem je záchrana. Hodně štěstí
Doporučte prosím posilující antidepresivní jídla, co si vařit teď na podzim podle starých tradic? Jím ráda, ale ráda nevařím.(Hanina)
Foto
Ořechy, ty se vařit nemusí :) A dýně, jako polévka, nebo v koláči. Na Mabon se také jídá zvěřina, třeba křepelky, ty ovšem, pokud nerada vaříte, doporučuju ulovit v restauraci :)
DOBRÝ DEN! JAK SE DÁ S NADHLEDEM A ÚSMĚVEM NA TVÁŘI-PŘEŽÍT PODZIM? MYSLÍM JÍDELNÍČEK BYLINKY KAMENY A POD. ??? JSOU NĚJAKÉ FÍGLE,CO OPRAVDU ZABÍRAJÍ???(KATEŘINA P. )
Foto
Zabírá dostatek světla a teplo, a je třeba změnit jídelníček na "podzimní". Ořechy, citrusy, banány, kvalitní čokoláda a pro povzbuzení třeba čas s brusinkovou šťávou, nebo maté. A samozřejmě oslavit Mabon, podzimní věnec na dveře a užít si i příjemnosti tohohle období.
PROSÍM Dobrý deň pani Peťka, ja som sa narodila 3.7.1959 a strašne by som Vás prosila o vyveštenie budúcnosti,hlavne ako to bude s mojou prácou, či budem už konečne po 3 rokoch zamestnaná na zmluvu každý mesiac a ako to mám so zdravím ? Strašne moc dˇakujééém DANIELA SLOVENSKO(DANIELA SLOVENSKO)
Foto
Podle všeho to s prací dobře dopadne, nic negativního v nejbližší době nevidím. Hodně štěstí.
dobrý den,nar.4.11.1949 jméno Judita,zvládnu zahraniční cestu kterou mám před sebou v měsíci listopadu.Děkuji Vám zdravím Vás(Judita nar.4.11.1949 v 15.15 )
Foto
Cestu byste měla zvládnout, ale pokud máte obavy, zkuste všechno připravit tak, aby vás to zbytečně nezatížilo. Rozhodně žádné zbytečné stresy.
dostanu se zpět do rodiny sourozenců? je to zlé,jsem moc sama(míluša)
Foto
Zkuste začít s čistým stolem, rodinné vztahy jsou složité a je potřeba se oprostit od minulosti. Nelámejte věci přes koleno. Hodně štěstí
dobry den,pani Petra! Som narodena v znameni Barana, v roku 1959. Vzdy som bola velmi kludny,pohodovy a vyrovnany clovek.Vsetko sa zmenilo v roku 2011,kedy mi zivot priniesol niekolko yvaznych komplikacii.v chronologickom slede: najprv som prisla o lukrativnu pracu, dva mesiace nato mi ochorel na velmi vaznu chorobu,na ktoru sa stale lieci,moj syn,rok sa mi nedarilo najst akukolvek pracu.nasledkom tohto vsetkeho,choroba,nebolo z coho zit..som uplne stratila svoju rovnovahu a vnutorny pokoj.v jesennom obdobi sa pocity vzdy zhorsuju.Pomozete mi ho,prosim ,svojimi danostami znovu najst? Dakujem! (Eviko)
Foto
Čeká vás zlepšení, ale ne skokové, spíš mírné, postupné. Jste ve složité situaci, buďte k sobě laskavá a v rámci možností si dopřejte i nějakou radost. Jste silná, ale nikdo nejsme skála, přijměte pomoc, pokud se vám nabízí a těšte se i z drobných zlepšení. Hodně štěstí
Dobrý deň! Som študentkou vysokej školy a padá na mňa všadeprítomná únava a lenivosť sprevádzaná jesennými bacilami. Nevedeli by ste mi poradiť, ako sa chrániť pred nechuťou čokoľvek robiť a ako sa rozhodovať pre veci ktoré skutočne chcem, ale chvíľku pred z nich vycúvam a poviem si, že sa mi nechce? Ďakujem!(Iveta)
Foto
Jedna věc je přirozená studentská prokrastinace a druhá je útlum, který přináší podzim. Zkuste guaranu, maté, ženšen, zázvor, to všechno jsou přírodní povzbudivé prostředky. Nebo jděte pouštět draky, je to efektivnější, než hodiny prosedět a hledat záminky, proč se ještě nezačít učit. Nakonec vás to stejně nemine. Vyčistěte si hlavu a pak se do toho pusťe.
Dobrý den, myslíte, že s podzimními depresemi pomáhá domácí mazlíček? Neutopíme se v depresích já i moje kočička Macina? (Macina)
Foto
Zvířata chápou přirozený běh času a střídání ročních období líp, než lidé, takže Macině rozhodně nic nehrozí. Vy se pokuste u ní inspirovat, i kdyby to mělo znamenat, že se budete rozkošnicky vyvalovat v posteli. Uvidíte, že podzim není tak hrozný. :)
Mám ráda jen léto. Přesto jsem si to letos nijak neužila. Hle, už je tady podzim a mám z toho špatnou náladu a říkam si, ať už je tady zase léto. Mám partnera, ale přesto nemám chuť neco podniknout.(Gizela)
Foto
Jen s létem člověk dlouho nevystačí, pokuste se i v jiných obdobích najít pozitiva. Léto už nevylepšíte, užijte si příjemností podzimu, vinobraní, jiné vůně, klidně i jiný šatník. Upravte byt tak, aby vám doma bylo co nejpříjemněji. Dnes je Mabon, svátek, který naši předkové milovali, zkuste v něj najít taky půvab.
Jak zahnat deprese a pocit smutku (Ivana S)
Foto
Záchranná "kápézetka" je: Světlo, teplo, barvy, společnost rodiny, nebo přátel. Pokud chcete zkusit přírodní antidepresivum, je tu třezalka a pokud tohle vše nepomůže, a deprese bez zjevných důvodů trvá, tak pak pomoc odborníků. I psychika může být nemocná, bohužel.
Kolik vypít rumu abych se zbavil deprese??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????(Sabrina Mladá čarodějka)
Foto
Alkohol je depresor, takže se ztrátou vědomí sice deprese zmizí, ale druhý den udeří posílená vypitým rumem. Nedoporujčuju víc, než čtyři sklenky. Hodně štěstí.
Dobrý den, jsem již 2,5 roku sama po sebevraždě manžela a v tento čas mám pocit, že se jeho duše ke mě vracívá. Denně zapaluji svíčku, jejíž světlo je mi příjemné, ale chmurné nálady se nezbavím. Co s tím můžu dělat? (Hanina)
Foto
Podzim je období, kdy jsou si duše živých a mrtvých nejblíž. Dva a půl roku ještě není tak dlouho, aby ztráta nebolela, ale vy jste živá a vaším úkolem je žít, nezaměřujte se tedy zbytečně na svět mrtvých. Ideální je čas vyplnit prací, třeba i takovou, na kterou by váš muž byl hrdý.
rozisla som sa s priatelom ,teda on so mnou -mam z toho depresie ,neviem co robit ,chcem sa k nemu vratit ale on hovori ze nie ,pri tom ja viem ze klame (slavka)
Foto
Rada je jednoduchá, žijte teď chvíli "sama za sebe", odřízněte se mentálně od přítele. Pokud vás v hloubi duše chce zpátky, jak si myslíte, přijde na to ve chvíli, kdy vás opravdu začne ztrácet. Takhle ho nic nemotivuje ke snaze. Hodně štěstí.
Dobrý den. já jsem v depresi už od srpna, zdá se mi že je nějak těžké období, jak na vztahy, tak pracovně. jak se obrnit? děkuji(Haňulka)
Foto
Těžká období vyžadují aspoň malé radosti, dopřejte si malý dárek, kupte si domů ozdobu, květinu, podzimní věnec... a nebuďte na sebe zbytečně tvrdá. Pokud potřebujete uklidnit nervy, zkuste třezalku, nebo meduňku, pokud potřebujete povzbudit, jsou tu zázvorové čaje (zázvor prospívá i v milostné oblasti), guarana, maté. Pokud máte pocit, že váš pronásleduje smůla, je tu jednoduchý rituál se svíčkou. Projděte byt se zapálenlou svící a představujte si, že vaše smůla a problémy v jejím plameni hoří jako pavučiny. Hodně štěstí.
Dobrý den, ne každý trpí podzimními depresemi. Já podzim miluji.Nesnáším vedra a tak už se těším až zase obleču svetry a bundy - už kvůli své plnoštíhlé postavě se radši zahaluji :-) Mám ráda podzimní barvy i ty ranní mlhy,která mají jakési tajemno.Doufám že nás kdo mají rádi podzim je hodně. Přeji krásný podzim! Pavlína K.(Pavlína K*)
Foto
Taky mám ráda podzim, ale na psychiku je to přece jen trochu nápor. A nezahalujte se zbytečně do svetrů, i obliny, stejně jako podzim, mají své obdivovavatele.
Petro nemas nejakou jinou fotku na ktere se netvaris tak nestastne ?(Tomik)
Foto
Mám sousty fotek, kde se směju. Slibuju, že sem časem dám i nějakou veselejší.
Vážená paní Petro, blíží se období chladu, šera a deště a já bych strašně ráda tento čas konečně přečkala po boku milovaného muže. Bohužel se mi stále partnera nedaří najít. Mám nějaké vyhlídky? (Sylva, zn. ryby)(Sylva)
Foto
Rozhlédněte se kolem sebe, často čekáme velkou změnu a partner je ve skutečnosti v blízkém okolí. Ne ten ideální, vysněný, ale docela obyčejný a naprosto reálný. Hodně štěstí a pěkný podzim.
JAK SI ZPŘÍJEMNIT SMUTNÉ POZIM NÍ VEČERY O SAMOTĚ?(AGNES)
Foto
Barvy, svíčky, přiměřená teplota, hudba... v případě, že na vás chmury dotírají moc, tak třezalkový čaj. A hlavně, netrávit o samotě příliš mnoho večerů,vyrazit mezi lidi. Mabon je doba vinobraní, sklizně, užijte si ji :)