Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Poslanec Skopeček má víc oblečení než jeho snoubenka. Prospěla by mu vojna, říká o něm

Video se připravuje ...
Autor: Jakub Veinlich - 
6. srpna 2017
05:00

Jan Skopeček je nejmladším poslancem ODS. A to nejen věkem, ale také služebně. Do Poslanecké sněmovny nastoupil teprve v březnu – pár měsíců před volbami. Teď do Sněmovny kandiduje znovu. Jako jednička ve středočeském kraji. Do té doby chce ale ještě stihnout i svatbu se svou dlouholetou partnerkou Lucií. Ta nám na svého milého prozradila jeho neřesti. A víme, v kolika mladý politik začal kouřit i jakou jedinou práci doma zvládne. Vše se dozvíte v dalším díle předvolebního pořadu Blesk.cz Osoba blízká. 

V politice už je přes patnáct let, sám si vyzkoušel roli městského zastupitele, radního kraje a také poslance. Mandát bude v podzimních volbách obhajovat jako lídr středočeské kandidátky ODS. Jan vyrůstal v Hořovicích na Berounsku, kde si odbyl své pubertální „vylomeniny“. A vykouřil také své první krabičky cigaret. Těm dal ale rychle vale.

„Já jsem neměl rodiče, kteří by mě úplně stoprocentně kontrolovali, ty své krabičky jsem si odkouřil někdy ve 14–15 letech někde na diskotékách,“ pochlubil se neřestí z dospívání Skopeček.

Nepořádek ve skříni 

Jeho partnerka Lucie ho vnímá jako pokorného a přímého člověka. I když pár vroubků u ní také má – především v domácnosti. Neustále má rozhrabanou skříň a stopy za sebou nechává také po holení.

„Nechává víčko stranou krytem dolů, takže já když přijdu večer domů, tak mám modrá kolečka na umyvadle, pak přijdu do skříně a vše je rozhrabané,“ posteskla si Lucie, podle které její partner mění šatník mnohem častěji než ona. Nejen Skopečkovi, ale i dalším mužům by podle Lucie prospěla vojna.

Oddělená kasa

Oba jsou ekonomové. Kasu ale zatím společnou nemají. I když to možná přijde už za pár týdnů. Pár totiž chystá svatbu. Lucie se ale bála, jestli vůbec dostane snubní prstýnek. Poslanec totiž zvolil opačný postup. Nejdříve si oba vybrali termín sňatku, až pak se Skopeček rozhoupal a Lucii oficiálně požádal o ruku.

„Čekala jsem docela dlouho, už jsem se bála, že to Honza do té svatby ani nezvládne,“ říká dnes už s úsměvem nastávající paní Skopečková.

Pár se přitom netají ani plány na společnou rodinu. „My jsme spolu více než šest let, takže ta svatba je logický krok, rodina přijde v blízké době taky určitě,“ spřádá plány budoucí nevěsta.

Pokud se Skopeček dostane do Poslanecké sněmovny, čekají ho nejen manželské, ale také studijní povinnosti. I přes své vytížení si totiž dodělává doktorát.

Všechny díly předvolebního cyklu Osoba Blízká najdete ZDE

VŠE O PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH 2017 ČTĚTE ZDE

Vše o parlamentních volbách 2017 čtěte zde

Rozbory volební situace a autorské komentáře čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
hejhej ( 6. srpna 2017 14:57 )

Svatba Skopečka - předvolební kampaň ODS.

marais ( 6. srpna 2017 10:28 )

 Zase jeden co v ČT vykládá " pravicová moudra" o ekonomice a mzdách. Až v ODS skončí, teprve se srovná.

zadnice ( 6. srpna 2017 10:25 )

Vojna by prospěla každému, ale ta před listopadem!

moiaza ( 6. srpna 2017 07:59 )

 Stačilo jen napsat "poslanec za ODS". To vypovídá o všem. Více netřeba slov.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa