Petr Tiso je náměstkem ředitele Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze Podolí, zároveň plní roli městského zastupitele v Jesenici. Kritizoval vedení kraje – prý je v udržovacím módu a voliče si kupuje lacinými populistickými nápady.

V rámci předvolební kampaně mimo jiné obvolával domácnosti s programem TOP 09. Call centra přitom nejsou v Česku příliš populární. Obořil se na něj někdo? „Stalo se to, bylo to naštěstí výjimečné. Bylo to takové stručné odmítnutí, jinak jsem byl velmi překvapen relativně pozitivními reakcemi,“ řekl.

TOP 09 s podporou (S)starostů…

Lídr TOPky nedávno řekl, že nemá radost z odtržení Starostů a nezávislých od TOP 09. „Vždycky jsem byl příznivec spojenectví s nimi a je mi líto, jak to dopadlo. Víc k tomu raději nechci říkat, ale moc bych si přál, abychom co nejvíce spolupracovali, nejhorší by bylo, kdyby mezi námi byly rozpory,” sdělil před několika týdny Hospodářským novinám.

TOP 09 se navíc nechová v kampani k hnutí STAN příliš férově, když na svých billboardech ponechala poznámku „S podporou starostů”, pouze vyměnila velké „S“ za malé „s“. Rozhodnutí o logu ale podle Tisa padlo na celostátní úrovni. „Je tam malé s. Ta tradice spolupráce se starosty je tam zachována a reflektuje to i to, že na naší kandidátce najdete několik starostů, kteří jsou úspěšní,“ komentoval opatrně problematickou poznámku. Ani STAN podle něj nezastupuje většinu starostů. Tiso s touto formou billboardů podle svých slov souhlasí.

Podívejte se na jeho slova:

Video
Video se připravuje ...

Tiso z TOP 09: Proč provokujeme Starosty? Protože je máme! 

TOPka neprosadila plány na transparentnost

S pokorou se pak postavil Tiso k dotazu Františka Kopřivy z České pirátské strany. Ten se ho ptal na transparentní opatření, a zda se je TOP 09 podařilo v zastupitelstvu v posledním období prosadit.

„Takovou otázku od Piráta jsem čekal. Takovou, co potápí,“ snažil se Tiso odlehčit situaci. Pak šel ale s barvou ven. „My jsme měli ve volebním programu určité body nad rámec toho, co přinesl zákon o zveřejňování a tak dále. Myslím si, že se to nepodařilo prosadit,“ přiznal bez obalu selhání.

Co TOP 09 voličům slíbila tentokrát?:

Video
Video se připravuje ...

Co slíbili kandidáti na hejtmanský post ve Středočeském kraji? Blesk / Tomáš Sovinský, Lukáš Červený

Kraji chybí vize

Za největší problém Středočechů považuje Tiso chybějící vizi a na ni navazující strategie. „Z tohoto vyplývají problémy jak v dopravě, tak ve školství, zdravotnictví a podobně. My tu vizi předkládáme – nazvali jsme ji Zdravé srdce Čech, a chceme, aby náš region byl vysoce prosperující a aby v něm lidé dobře žili,“ poznamenal krátce lídr TOP 09.

Podívejte se na záznam celé debaty k volbám ve Středočeském kraji:

Video
Video se připravuje ...

Záznam debaty s lídry Středočeského kraje: Jak se zbavit špíny po Rathovi a modrých zón? redakce Blesk

Krajské a senátní volby 2016 na Blesk.cz zde >>>

Fotogalerie
10 fotografií