Fotka Jitky Chalánkové s podepsanou protiuprchlickou peticí u stánku xenofobní iniciativy Islám v ČR nechceme dlouho poletovala po sociálních sítích. Na TOP 09 se kvůli spojení s tzv. konvičkovci snesla nejedna kritika. Sám předseda strany Miroslav Kalousek to označil za hloupost a chybu. Sama Chalánková považuje šíření fotografie za zneužití.

Byl hlavní problém v tom, že předem nezkoumala, jaká organizace za peticí stojí? „To jsem sice věděla, nicméně ta doba byla teprve v počátcích tohoto hnutí a ta fotografie rozhodně neměla sloužit k propagaci toho hnutí,“ řekla Chalánková v pořadu Blesku.

Cítí se Jitka Chalánková napálená? I na to odpověděla v předvolební debatě, podívejte se:

Video
Video se připravuje ...

Chalánková o protiuprchlické petici. Nevěděla, co jsou zač, ale nelituje. Blesk TV

Největší problém v Olomouckém kraji?

Podle Chalánkové kraj takzvaně dojíždí na dopravu, a to nejen na tu silniční, ale také železniční, váznou i autobusová spojení. Dalším problémem je pak nezaměstnanost. „Lidé se i stydí jít na úřad práce a přihlásit se jako nezaměstnaní o dávky. Na druhou stranu jsou ochotni pracovat za velmi nízké platy,“ upozornila Chalánková.

Proč volit Jitku Chalánkovou?

Stejně jako další hosté debaty dostala i poslankyně Chalánková svých třicet vteřin na to, aby oslovila své voliče. „Vždy myslím na naše děti a na budoucí generace, pokud bystě mě a celé naší kandidátce, která je složená z kvalitních lidí, chtěli dát svůj hlas, přijďte prosím k volbám,“ vyzvala voliče z kraje Chalánková.

Co dalšího jednička kandidátky TOP 09 vzkázala voličům? Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

30 sekund pro lídry Olomoucka: Poslechněte si jejich sliby Blesk TV

Sedmého a osmého října rozhodnete i o tom, kdo bude ve vašem kraji přerozdělovat miliony. Stále nevíte, koho volit? Podívejte se na celý díl předvolební debaty Blesku z Olomouckého kraje:

Video
Video se připravuje ...

Lídři Olomoucka debatovali ve skleníku: Kdo může za dluh kraje? 

Nahlédněte i do zákulisí debaty:

Fotogalerie
42 fotografií

Krajské volby na Blesk.cz zde >>>