Kaderka si znepřátelil většinu českých tenisových legend, kterých si neváží a často se do nich naváží.

Legendy v nemilosti

Slavné hráče minulosti, s nimiž Kaderka nemluví, nezve na vrcholné tenisové akce. Na finále Fed Cupu nedostala pozvánku Martina Navrátilová. Mezinárodní tenisová federace (ITF) musela pozvat na Davis Cup Jana Kodeše, Tomáše Šmída i Ivana Lendla – český svaz v čele s Kaderkou to neudělal.

Problém nastal i v případě Pavla Složila. Neodehrál dost zápasů v Davis Cupu, aby mohl být oficiálně pozván ITF. Do rukou to tak za vedení svazu vzal sám Štěpánek. Ten chce Složila pozvat.

Štěpánek zuří

„Přemýšlím o tom, protože mi přijde neuvěřitelný, že tohle mohlo někoho už podruhé napadnout. Poté, co se takové fiasko odehrálo už při našem prvním finále ve Španělsku, to může zopakovat jenom někdo… nevím jak to nazvat,“ řekl naštvaný Štěpánek pro Sport a pokračoval v útoku na Kaderku.

„Je to ostuda, žádný respekt a neúcta vůči hráčům, kteří toho pro naši republiku tolik udělali. Byli a jsou inspirací pro další generace. Oni jsou jediní, kteří dokázali vyhrát Davis Cup, a my se je snažíme napodobit,“ tvrdí český reprezentant.

Není tajemstvím, že před pěti lety během zápasu Davis Cupu se Švýcarskem právě Štěpánek zakázal Kaderkovi vstup do týmové šatny. Někdo by mu měl navždy zakázat i práci na svazu.