20:30 - Ti, kdo nešli do kina, se přesouvají audinami na závěrečný večírek do Puppu. Vyvolení zamíří do Becher baru.

20:24 - Do kina jdou i Havel a Landovský. Ten zatím pil výjimečně jen minerálkou.

20:23 - Za malou chvíli začíná promítání závěrečného filmu Piráti na vlnách. Do sálu vchází Jiří Bartoška s manželkou.

20:18 - Všichni se přesunuli do VIP salonku. Fotografové fotí přes sklo. Banderas sedí s Markem Ebenem a překladatelkou. Ve stejném je i těhotná Lucie Králová.

Krátce před vypuknutím zakončovacího ceremoniálu - Antonio Banderas, Jiří Bartoška, Marek Eben a John Malkovich ve VIP salonku
Autor: Ladislav Křivan

19:47 - Ceny jsou rozdány, festival je u konce, Jiří Bartoška se loučí s hosty, děkuje sponzorům a spolupracovníkům a jako tradičně zve na přiští ročník, který se bude konat 2.-10. července 2010.

Fotogalerie
12 fotografií

19:42 - Křišťálový globus, hlavní cenu 44. ročníku MFF Karlovy Vary, získal belgicko-kanadský film Anděl u moře. Tvůrcům filmu ji předal John Malkovich.

19:34 - Cenu za mimořádný umělecký přínos Johnu Malkovichovi předal ředitel festivalu Jiří Bartoška.

Jiří Bartoška předává cenu Johnu Malkovichovi
Autor: Ladislav Křivan

19:31 - Zvláštní cenu hlavní poroty předavají všichni její členové. Dostal ji íránský film Dvacet.

19:28 - Cenu pro nejlepší režii předával Antonio Banderas. "Stejnou cenu jsem dostal včera, ale zdá se mi, že ta moje byla menší," prohodil během předávání Banderas. Nejlepším režisérem je Andreas Dresen - film Whisky s vodkou.

19:22 - Cenu pro nejlepšího herce - Oliviera Gourmeta - předala italská herečka Laura Morante. Ceny pro herce jsou dvě. Tu druhou předal představitel filmového Kájínka Konstantin Lavroněnko - získal ji Paul Jamati za film Duše Paula Jamatiho.

19:16 - Cenu pro herečku předal Roy Marsden alias insperktor Dalgliesh. Vítězkou je herečka Paprika Steen za dánský film Potlesk.

19:12 - Zvláštní uznání hlavní poroty získal film Sviňky, jehož hlavním tématem je prostituce mladých chlapců. Předal ji herec filmů Jima Jarmushe Isaach de Bankolé.

19:11 - Eben vzpomíná na filmové umělce, kteří od posledního karlovarského festivalu zemřeli - Paul Newman, Natascha Richardson, Dana Vávrová, Miroslav Moravec, Václav Mareš, David Caradine, Waldemar Matuška a další. Na plátně běží ukázky z jejich filmů.

19:05 - Dokument nad 30 minut - zvláštní uznání: Žijeme na veřejnosti (USA), hlavní cena: Slovenskočeský film Osadné

19:03 - V kategorii Dokument do 30 minut dostal zlváštní uznání polský film Než to začne. Nejlepším filmem je pak film Vagach (koprodukce Indie, Německo, Pákistán)

18:59 - Eben zve předávající ceby sekce Na východ od západu. Zvláštní uznání získal polský film Prasklina. Nejlepším filmem v této sekci se stal ruský film Jeden a půl pokoje.

18:52 - Na plátně běží znělka s Harvey Keitelem.

18:51 - Pouští se sestřih dokumentu o festivalu. Eben předává cenu diváků. Získal ji izraelský snímek Na velikosti záleží.

18:50 - Moderátor Marek Eben představuje členy tří festivalových porot. Sedí mezi nimi pouze tři Češi - reklamní režisér Ivan Zachariáš, dokumentarista Vít Janeček a režisérka Maria Procházková, jejíž film Kdopak by se vlka bál si vybrali kritici Variety do své filmové sekce.

18:44 - Eben děkuje všem sponzorům a pouští se znělka s Dannym de Vitem.

18:42 - Marek Eben zdraví hosty. Přivítal Václava Havla s chotí, přestože Dáša na ceremoniálu chybí. Vítá další politiky. Na plátně běží znělka s Milošem Formanem.

18:41 - Na řadu přicházejí filmové znělky. Jako první ta s Andym Garciou.

18:39 - K mikrofonu přistoupil Marek Eben a chválí umělecký zážitek. Má nápad, že kdyby se mu doma jeho manželka zabalila do igelitu a foukalo by se do ní luxem, také by to byl pro něj zážitek.

18:30 - Ceremoniál k zakončení 44. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začal přesně načas. Na pódiu se opět, stejně jako při zahájení festivalu, objevily polonahé tanečnice zahalené do igelitu.

Ceremoniál zakončující festival má stejnou igelitovou choreografii jako zahájení
Autor: Martin Mithofer

18:27 - Zasedací pořádak v sále: Antonio Banderas, Eva Zaoralová, Václav Havel, Andrea Verešová, Jiří Bartoška, John Malkovich

18:21 - Antonio Banderas a John Malkovich vešli do sálu. Předtím seděli na drinku s Jiřím Bartoškou a Markem Ebenem.

Fotogalerie
12 fotografií

18:15 - Do sálu vešel šéf ČEZu Martin Roman. Za ním Václav Havel. Ten je ve Varech dnes večer sám. Jeho žena Dagmar se musela vrátit zpět do Prahy, protože jí čeká divadelní představení. VÍCE ZDE

18:14 - Těhotná modelka Lucie Králová pózuje u loga festivalu v dlouhých šatech fialové barvy (Miss Králová: Přibrala deset kilo!)

18:11 - Andrea Verešová přišla ve smetanové róbě. Pozornost na sebe strhla opět svým výstavním dekoltem. (Čtěte také: Verešová ve Varech ukázala nejkrásnější dekolt)

18:09 - Hosté se pomalu přesouvají do sálu. Na baru v rychlosti dopíjejí své drinky. Závěrečný ceremoniál by měl vypuknout již v 18:30 hodin.

18:05 - Narozdíl od zahájení dnes převládají róby v tmavé barvě. Kromě černé je dost vidět také fialová. Tu má na sobě například Nela Boudová či Marie Poledňáková.

18:04 - Audinami najíždějí další a další hosté. Eva Holubová se dokonce nalíčila. (Karlovarská módní policie s Františkou)

17:59 - V hotelovém VIP salónku sedí Václav Havel a Pavel Landovský. Baví se ve společnosti programové ředitelky festivalu Evy Zaoralové.

17:57 - Do hotelu Thermal právě dorazil Antonio Banderas.

Oficiální zakončení letošního festivalu bude probíhat od 18.30 hod. ve Velkém sálu hotelu Thermal. Během slavnostního ceremoniálu bude vyhlášen vítězný snímek hlavní festivalové soutěže. Křišťálový globus za svůj mimořádný umělecký přínos světové kinematografii převezme herec John Malkovich.

Vše o karlovarském festivalu najdete v našem speciálu

MFF Karlovy Vary