Po světových hereckých hvězdách Johnu Malkovichovi a Antonio Banderasovi dorazila do Varů i největší tuzemská herecká star – Karel Roden. Ovšem jeho pobyt v lázeňském městě záhy nabyl hodně dramatických parametrů. Když na párty společnosti RWE na pódiu představoval připravovaný film Oko ve zdi, kde hraje hlavní roli, jedna z fanynek ho před stovkami hostů požádala o to, aby se stal jejím manželem.

Fotogalerie
3 fotografie


„Máte někdo na Karla Rodena nějaké otázky?“ zeptal se moderátor večera Ondřej Hejma. A najednou se z publika ozvala otázka v angličtině: „Vezmeš si mě?“.

Jindy pohotový Hejma po takovémto dotazu na pár vteřin zkameněl. „Pardon. Vy jste požádala Karla o ruku?“ nevěřícně se ptal moderátor fanynky. „Ano,“ odpověděla mu. Karel Roden to celé sledoval jen s nevěřícným pohledem. „Ale vždyť se vůbec neznáme. Proč byste si mne chtěla vzít?“ ošíval se herec. „Strašně vás miluju,“ vysvětlila mu ctitelka. „Dobrá. Já ale teď nemohu. Musíte na mne počkat,“ dodal už s úsměvem Roden.

„Já na vás počkám,“ smířeně prohlásila asi třicetiletá žena. „Tak čekejte,“ odpověděl jí nečekaně bezprostřední herec, který způsobem, jakým ho milující fanynka vyvedla z míry, všechny pobavil. Těžko říct, jak by se chtivou ctitelkou bavila životní partnerka Rodena Jana Krausová, která ovšem ve Varech chyběla.