Karel Hynek jedno své vystoupení, kde si utahoval z chování řidičů, zakončil návrhem umístit k silnicím billboard s jednoduchým sdělením: Jedeš na dálnici víc jak 130? Tak jsi debil (VIDEO ZDE). Netušil, že díky projektu Autoškola národa se jeho výmysl zrealizuje.

Billboard s nápisem – Jedeš na dálnici víc jak 130? Tak jsi debil – bude umístěn u silnice v Praze.

Televizní pořad Autoškola národa poběží na ČT1 od 20:30 hodin už tuto sobotu 28. 8. 2010. "Bohužel, výmoly mozků některých řidičů opravit nelze," říká Hynek ve svém vystoupení. Autoškola národa se o to pokusí.

Alkoholové testy

Důležitou součástí televizního pořadu Autoškola národa bude vedle testování řidičů také pět praktických testů natočených na Polygonu Most. Pod vedením jednoho z nejlepších instruktorů bezpečné jízdy Jiřího Patery předvede "nastojákovský" komik Karel Hynek zvládání kritických dopravních situací, jako je rychlé brzdění, smyk, a podobně.

Následně ukáže, jak stejné situace (ne)zvládá pod vlivem alkoholu. Diváci přesně uvidí zpomalování reakcí i chyby v řízení. Ukázku toho, jak funguje člověk za volantem pod vlivem alkoholu, můžete vidět ve videu, které již koluje na českém internetu.

"Při prvním shlédnutí možná pobaví, ale když si uvědomíte, že místo té vodní clony by tam v běžném provozu stál dům nebo člověk, úsměv na rtech tuhne," komentuje jej Jiří Patera.

Vyznění těchto situací pomůže podpořit jednu z hlavních myšlenek projektu Autoškola národa, že řídit slušně a podle předpisů je normální a samozřejmé.