Sídliště Bohnice s 30 tisíci obyvateli, situace před více než rokem: Tři trasy do centra, ranní špička se dala zvládnout. Včerejší situace? Peklo... Městská část Troja se podle všeho rozhodla válčit s radnicí Prahy 8.

Serpentinu v ulici K Bohnicím směrem k zoo zdobí značka, která zakazuje průjezd od 7:30 do 9:30 ráno. Objevují se spekulace o tom, že by mohlo jít o odvetu za to, že Praha 8 na začátku roku zavřela Trojskou ulici. V úterý ráno došlo v předmětné ulici K Bohnicím k oficiálnímu přeškrtnutí instalovaných značek. Lidé tak mohou opět tímto úsekem projíždět. O osudu dopravního opatření rozhodne plánované jednání mezi dotčenými městskými částmi a magistrátem.

V pondělí ráno však uváděné změny zapříčinily kolaps dopravy, během kterého vznikly skoro nehybné kolony na poslední zbývající trase přes Zenklovu směr ulice V Holešovičkách. „Byl to problém pro většinu lidí, kteří jezdí auty do práce. Pro blaho některých v Troji, která samozřejmě není dopravně ideální, byla poškozena celá Praha 8,“ rozohnil se starosta Prahy 8 Roman Petrus (ČSSD) s tím, že věc už řeší s magistrátem.

Až do konce roku?

Uzavírku ulice K Bohnicím si vyžádala městská část Praha-Troja. „Důvodem byl nárůst dopravy po otevření tunelového komplexu Blanka a uzavření ulice Trojská,“ kontruje mluvčí Prahy 7 Martin Vokuš.

Dodává, že Praha 7 iniciuje jednání mezi magistrátem a oběma dotčenými městskými částmi. Pokud se přeškrtnuté značky obnoví, je možné, že v ranních kolonách budou obyvatelé Bohnic, Troje a okolí popojíždět až do konce roku, kdy opatření ztratí platnost...

Výsledek?

Sociální sítě jsou plné rozzuřených vzkazů Pražanů. Přinášíme některé z nich:

„Z Bohnic do Kobylis to trvalo 42 minut“

„Kolonu si i poctivě vystála jedna blikající sanitka (houkat, to nemělo ani cenu)“

„Blokáda jak za husitů“

„Trojský most najednou postrádá smysl“

„Syn psal v 8:05, že je ještě v autobuse místo ve škole“

„Cesta, která běžně trvá 8 minut, mě dnes stála tři čtvrtě hodiny“

Fotogalerie
7 fotografií