„Policisté na místě zjistili, že mladík měl vylézt se svými kamarády na obloukovou železnou konstrukci mostu. Přešel na prostřední část mostní konstrukce, kde se přiblížil k železniční troleji a byl zasažen elektrickým proudem,“ popsal hazard s mladým životem policejní mluvčí Petr Zámečník.

S rozsáhlými popáleninami se vzápětí chlapec zřítil z výšky šesti metrů do kolejiště.

Kamarádi, kteří mladíka doprovázeli, okamžitě vytočili tísňovou linku záchranářů. „Hocha s popáleninami přepravil vrtulník na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Brně. Jeho stav je vážný,“ potvrdila Blesku operátorka jihomoravské záchranné služby Dagmar Kellnerová.

Paradoxní je, že na stejném místě došlo k podobné události už loni na jaře. „Osmnáctiletý mladík tenkrát vylezl na obloukovou železnou konstrukci mostu. Při chůzi po konstrukci byl zasažen výbojem elektrického proudu a utrpěl vážná poranění,“ upozornil Zámečník.

Policisté apelují na mladé lidi, aby zbytečně nehazardovali se svým zdravím a životy. „Jedno hloupé rozhodnutí může tragicky změnit váš život. Obracíme se i na rodiče, aby závažnost takových situací svým dětem vysvětlili a poučili je o možných následcích,“ podtrhl policista.

VIDEO: Zpověď Daniela, který vylezl na vagón a zasáhl ho elektrický proud.