Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zásah z nebes: Technika zasáhl na letišti blesk, mladík skončil v plamenech

Autor: ibg - 
4. srpna 2017
13:30

Hrůza se snesla z nebes. Technik Austin Dunn (21) byl na floridském letišti zasažen bleskem. Přežil, ale utrpěl popáleniny. Rodina doufá, bude v pořádku, i když moc dobře ví, že jej čeká ještě dlouhá cesta.

Video, které zveřejnilo samo letiště, zachycuje moment, kdy je Austin zasažen bleskem a padá k zemi. Incident se stal 22. července na International Airport ve Fort Myers Area. V době zásahu pracoval pod jedním z letadel.

Blesk v tu dobu trefil ocas letadla a následoval záblesk světla. Austin byl převezen do nemocnice s popáleninami třetího stupně a krvácením do mozku. V nemocnici strávil dva týdny, o jeho dalším osudu se rozhodne v pondělí.

„Austin hodně spí. Nabírá potřebné fyzické i psychické síly. Teď ho čeká ošetřování popálenin třetího stupně a případná operace nervové soustavy,“ řekl jeho otec Kyle Dunn. Austin má poraněné nervy v rukou a nohou. Mozek je prozatím stabilní.

Mluvčí letiště konstatovala, že varovný systém byl v době zásahu blesku aktivován a funkční. Dunn pracoval pro subdodavatele Nevstar.

 

VIDEO: Zásah bleskem – Austin Dunn, Florida

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi