Česká pošta upozorňuje klienty, kteří používají službu SIPO na podvodné jednání, které v posledních dnech zaznamenala. Neznámý pachatel odesílá falešné emaily na vybrané klienty s výzvou k zaplacení nedoplatku SIPO za určitý měsíc.

E-mail je odesílán z adresy: doplatkysipo@seznam.cz, kde osoba jménem Lubomír Franek požaduje zaplacení nedoplatku na účet uvedený v e-mailu.

Pošta podala trestní oznámení

„Česká pošta žádá své klienty, aby e-maily tohoto typu ignorovali a žádné peníze na zmíněný účet neposílali," uvedla mluvčí České pošty Marta Selicharová a dodala: „V případě, že Vám takový e-mail přišel, odešlete jej prosím na adresu info@cpost.cz. Česká pošta podává trestní oznámení na Polici ČR na neznámého pachatele a tyto emaily budou součástí tohoto oznámení.

Podvodníci se neomezili jen na e-mailovou komunikaci. „V této souvislosti máme i několik telefonických oznámení na obcházení domů údajnými zaměstnanci České pošty, kteří se snaží vylákat z lidí peníze na úhradu nedoplatků SIPO. Česká pošta oznamuje, že se rozhodně nejedná o její zaměstnance a vyzývá klienty, aby žádné peníze těmto lidem nedávali," dodala Selicharová.