Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Cindy Crawford (44): Sexy jako nikdy předtím!

27. srpna 2010 | 12:56

Ač by Cindy mohla být matkou dnešních královen přehlídkových mol, je stále jejich konkurencí. Cindy Crawford (44) se vrátila před objektivy fotoaparátů a dokázala, že žena může být sexy i po překročení pověstné čtyřicítky. A vypadá opravdu skvěle.

Crawford praštila s modelingem už před deseti lety a začala svou energii soustředit na vlastní řadu kosmetických přípravků a bytových doplňků. Společně s pařížským dermatologem, doktorem Sebaghem, vyvinuli úspěšnou kosmetickou řadu „Meaningful Beauty“ (Smysluplná Krása). Do ní patří produkty proti stárnutí s extrakty z melounu.

Dále kráska navrhla kolekci bot pro značku Deichmann a angažuje se v pomoci dětem, které mají rakovinu. Možná i proto, že její bratr zemřel na leukémii. Tehdy mu byly pouhé čtyři roky.

Jako svůdnice Eva

Teď ale světu opět ukázala svou dokonalou, stále velmi přitažlivou postavu. Nafotila sérii snímků pro podzimní a zimní kampaň nejmódnějšího moskevského obchodního domu TSUM. Ten je největším obchodím domem ve východní Evropě. Zahájení jeho sezóních kolekcí je vždy velkou senzací. Předchozími tvářemi kampaní byly například supermodelka Naomi Cambell nebo herečka Mila Jovovich.

Na snímcích lenoší na posteli, oblečená do spodního prádla takových návrhářských mágů, jako jsou Stella McCartney, Dolce a Gabanna a Giorgo Armani. Na perfektně tvarovaných nohou má nazuty botky z dílny Christiana Louboutina. V ležérních pozicích a s jablky okolo sebe vypadá jako svůdná Eva z Ráje.

Přiznala se k botoxu

„Nesnažím se vypadat mladě. Chtěla bych vypadat taková, jaká jsem. Jde o to zdravě jíst a působit stále vitálně. Nikdy jsem nepatřila mezi ženy, které mohou sníst, co chtějí, a neztloustnou. Abych vypadala na fotkách dobře, musím hodně sportovat. A to dělám opravdu vášnivě,“ prohlašuje o sobě modelka.

Bývalá modelka, která stála na vrcholu kariéry v devadesátých letech spolu s Kate Moss (36), Claudií Schiffer (40) a Lindou Evangelistou (45), a matka jedenáctiletého Presleyho Wolkera a osmileté Kaiy Jordan, na sebe v roce 2006 prozradila, že se nechala vylepšit botoxem a vitamínovými a kolagenovými injekcemi. A to dokonce už před více než deseti lety!

Práce až nad hlavu

Na nedostatek zakázek si krásná čtyřicátnice rozhodně nemůže stěžovat. „Moje práce je dobrá pro mé sebevědomí,“ tvrdí modelka s nejznámějším mateřským znaménkem na světě.

„Teď pracuji více, než kdy předtím. A také vydělávám více peněz. Nicméně bych si nikdy nepomyslela, že budu pracovat jako modelka dvacet pět let,“ řekla Cindy německému serveru Welt.de. Její odhadovaný roční příjem činí devět miliónů dolarů (necelých dvě stě miliónů korun).

Autor: INT, mivr, amp