Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tomášek má pomůcky za 300 000 i díky vám

15. března 2011 | 09:18

Nechodí, nemluví a přijímat potravu může jen díky speciální pumpě. Tak těžce je postižen Tomášek Feitl (2) z Chebu, který se narodil bez jícnu. Chlapeček má z bříška vyveden umělý vývod. Blesk daroval rodině Tomáška sterilní zdravotní materiál za 300 tisíc, jehož se při chlapcově ošetřování spotřebuje velké množství. To i díky vám, čtenářům, kteří přispíváte do projektu Blesk Srdce pro děti!

Malý Tomášek má za sebou šest těžkých operací. „Syn může pozřít pouze tekutou stravu, kterou mu přes speciální pumpu dávkuji přímo do tenkého střeva,“ popsala maminka Lenka Feitlová (32).

Vývod z bříška se musí několikrát denně dezinfi kovat. I přes neustálé čištění se snadno zanítí. „Sterilní materiál a dezinfekční prostředky velmi rychle spotřebujeme. Navíc jsou tyto věci hodně drahé, a ne každý lékař je ochotný mi materiál předepisovat,“ postěžovala si maminka.

Problémy má Tomášek i s dýcháním. Nedávno mu lékaři do průdušnice zavedli kanylu, přes kterou dýchá. Kvůli tomu nemluví a jen chrčí. „Kanyla na dýchání mu ale zachránila život. Předtím denně kolaboval a já ho musela oživovat. Chrčení je sice jediný zvuk, který vydává, ale i za to jsem vděčná,“ svěřila se Feitlová.

Projekt Srdce pro děti, na kterém spolupracuje Blesk s občanským sdružením Život dětem, se proto rozhodl Tomáškovi darovat pro něj velmi důležitý zdravotní materiál v hodnotě 300 tisíc korun.

„Dostali jsme injekční stříkačky, obvazy, výživu, pleny, ubrousky a jako bonus i tříkolku a nějaké oblečení. Jsem za tyto věci velmi vděčná a moc všem děkuji,“ dodala se slzami v očích maminka.

Komu chceme pomoci

Například dětem, které trpí handicapem... Dětem, které postihla těžká nemoc či zranění... Dětem, které nemají rodinu a po něčem pro ně nedostupném obrovsky touží...

Jak můžete přispět i vy?

Pošlete jakoukoliv částku na účet 83297339/0800, pod var. symbolem 1234, či můžete přispět dárcovskou SMS ve tvaru: DMS ZIVOTDETEM na 87777 (cena dárcovské SMS činí 30 Kč)

Kam psát?

Vaše dopisy s popisem problémů konkrétních dětí posílejte na adresu Blesk, Komunardů 42, 170 00 Praha 7 – heslo »Srdce pro děti«. Můžete samozřejmě i mailovat na srdceprodeti@ringier.cz.

Autor: Kateřina Moravcová, Klena
Video se připravuje ...