Přiznejme si, že Michal Červín žádnou velkou rybou nebyl. V naší zemi existuje množství jiných (dokonce pohlednějších) mužů s mnohem zajímavějšími konty než měl on. Jenže ti, by před kamery nikdy nešli. TV Nova byla tedy vděčná za Červína, který si se vší pravděpodobností ještě k svému miliónku přivydělal.

Do soutěže Vem si mě by se ani nepřihlásila žádná exkluzivní zlatokopka – tak trapný podnik by ji mohl na lovu jedině ublížit. Přesto byl o milionáře velký zájem. Ke konkurzu hnala holky naivita, nedostatek soudnosti, snaha o zviditelnění a někdy i lehké zoufalství. Jednou z těch, které se probojovaly do finále, byla i reprezentativní Barbara Kautmanová. Ostřílená atraktivní blondýna s tvrdými lokty, které táhlo na třicítku.

Tah na branku

Barbara byla v soutěži jednoznačně nejlepší stratég. Přitvrdila, kdy měla, aby poté pro změnu zjihla. Její dlouhodobý pobyt v Itálii a poněkud mlhavý popis agenturní práce, kterou tam měla, sváděly k úvahám, že tahle slečna má už nějakou tu životní školu za sebou.

Nikdo se příliš nedivil, že si milionář Barbaru vybral. Vysoká blondýna s bohatou hřívou vlasů, na nohou vždy vysoké štekle a na sobě poněkud křiklavé hadříky z průměrných italských butiků. Kdo by odolal?.

Na televizní svatbě řekla Barbara milionářovi Červínovi před oltářem: Ne! Zdůvodnila to tím, že ho na tak vážný krok příliš málo zná. Byl to tah velkého hráče a Barbara záhy poté přijela Michala do Průhonic u Prahy poznávat. Tam jsem je také se štábem TV Nova navštívila. Dělali jsme o hrdličkách do pořadu Přísně tajné reportáž.

Zdání klame

Ještě před předtím jsem na kameru vyzpovídala exmanželku Červína, krásnou Veroniku. Byla totální opak Barbary Kautmanové - malá, drobná, tmavovlasá, velmi plachá. Třásla se a měla vyděšené oči. Evidentně se Červína bála. Nakonec přiznala, že je cholerik, občas jí dal ránu, ale na devítiletého Jakuba alimenty platí.

Na otázku, zda věří, že to ex s Barbarou vydrží, odpověděla nikoli. „Oba mají velké ego. Je jen otázku času, kdy půjdou do střetu,“ mínila. V průhonické dvougarsonce milionáře, kde natáčení pokračovalo, ale Barbara žádnou suverénkou nebyla. To byl jen playboy Červín, evidentně nad věcí. Kautmanová v malém, velmi neosobně zařízeném bytě působila nervózně a ztraceně. To, jak si hrála na hospodyňku, bylo dojemné.

„Chtěla bych to tady žensky zútulnit, ale Michal mi to nedovolí, “ říkala na manželské posteli a na nočním stolku měla křišťály: „Těmi se čistím, nabíjím auru,“ Křišťály bohužel nezafungovaly, stejně jako žensky rafinované teorie Barbary založené na přitažlivém kontrastu excelentní milenky a zároveň hospodyňky pečující o rodinu. Michal ji prý záhy zahýbal a večeře připravené těhotnou Kautmanovou stydly do hluboké noci na stole.

Fotogalerie
1 fotografie

Žádné milióny, žádná idyla

Posledním (relativním) úspěchem Barbary bylo, že po nastěhování k Michalovi rychle otěhotněla. V jiném stavu se šťastná vůbec necítila, ale Červínem finančně omezená nebyla.
A na své teorii lpěla: „Jsem ženská, tak hřebínek sklápím já. Klidně přiznám chybu, ale Michal je složitější. Nemá cenu se s ním dohadovat.

„Budu se pro Michala snažit být stále atraktivní. I doma. To je také důvod, proč nechci, aby byl u porodu a proč pořád nosím jehlové podpatky. I když si vedle něj lehám, oblékám si svůdnou košilku. Chci být hezkou a atraktivní maminkou jeho dítěte, která ho zároveň bude dobře reprezentovat,“ nechala se slyšet Barbara.

Exmanželka milionáře Červína měla pravdu, když tvrdila, že selanka s Kautmanovou nevyjde a ona spláče nad výdělkem. Michal Červín, který hraje poker ve vztazích i podnikání, byl pro kdysi sebevědomou Barbaru zkrátka velkým soustem. Po dva a půl roce soužití jej s dcerou Rozárkou opustila a odjela k matce do Nového Jičína. Jejich konflikty stále pokračují, Barara se s Michalem stále soudí.

Kautmanová vykřikuje, že otec Červín nejeví o dceru zájem a dokonce ani vyměřené alimenty deset tisíc korun měsíčně neplatí. Nato Červín kontruje tím, že platí o své vůli dokonce patnáct tisíc, tedy o třetinu víc. Nyní se Barbara rozhodla prostřednictvím advokátky vyboxovat třicet tisíc výživného na měsíc.

„Čert mi ji byl dlužen,“ vyjádřil se Červín na adresu Barbary. Kdyby mě dva měsíce po soutěži neuvedla do role otce, tak už by dávno bylo po našem vztahu.“ A se stejnou skepsí mluví o Michalovi Barbara. Akční holka, pro níž byla výhra milionáře Pyrhovým vítězstvím.