Pro Maťákovou hlasovalo 22 zastupitelů z 35členného zastupitelstva. Malečkovi dalo hlas 11 zastupitelů. "Budu dbát na blaho všech občanů městské části," byla první slova Maťákové po převzetí starostovské funkce. Maťáková je zároveň zastupitelkou na brněnském magistrátu. Do loňského října neměla žádné politické zkušenosti. Prvními kroky Maťákové bude zadání finančního a personálního auditu radnice.

Původně měl být kandidátem koalice na starostu Hakl, všech pět partnerů se ale nakonec dohodlo na tom, že hnutí ANO uplatní nárok na post starosty kvůli nejvyššímu počtu získaných hlasů ve volbách z koaličních partnerů. Hakl bude uvolněným radním a na starosti bude mít bytovou problematiku. Městský úřad bude mít 11 radních, pět z nich připadne hnutí ANO, tři ČSSD a po jednom radním budou míst ostatní koaliční partneři.

Komplikace v Brně-serveru nastaly kvůli návrhu na neplatnost voleb, který podal lidovecký zastupitel Petr Hladík. Původně Krajský soud v Brně volby zrušil pro kupčení s hlasy Romů, protože vzniklo podezření, že volili bývalého starostu Hakla za následný bezplatný vstup na zábavu s jídlem a pitím zdarma. Hakl však tvrdil, že se zábavou neměl nic společného. Pořádal ji Rom Adam Adámek. Ten tvrdil, že chtěl naučit Romy volit kvůli tomu, aby mu příští rok mohli dát hlas v krajských volbách, do kterých se chystá.

Hakl spolu s městskou částí podal proti rozhodnutí soudu ústavní stížnost, se kterou uspěl. Podle Ústavního soudu byl zásah krajského soudu nepřiměřený a neprokázala se přímá korupce a nátlak na voliče. Krajský soud se proto v opětovném řízení držel stanoviska Ústavního soudu a návrh na neplatnost voleb zamítl jako nedůvodný.

Říjnové volby v Brně-severu vyhrálo hnutí Sdružení občanů Lesné, které získalo devět mandátů mezi 35 zastupiteli. Druhé ANO má šest mandátů stejně jako třetí ČSSD. Čtyři mandáty získali lidovci, po dvou TOP 09, Strana zelených, A co Brno?, KSČM a ODS.