"Lidé, kteří doma fotografovali, si tam najdou to svoje a řeknou si: 'Takto to u nás v panelákové koupelně někdy v 60. či 70. letech vypadalo také'," uvedl Kumpfe. Pro větší realističnost jsou ve fiktivní fotokomoře i předměty typické pro koupelny z 60. či 70. let. "Je tam starý prášek, láhev saponátu, tuba indulony," zmínil mluvčí.

Několik desítek velkoformátových fotografií pro výstavu dodal místní Boveraclub. Hlavním motivem snímků jsou tramvaje, pro návštěvníky ale může být zajímavé i místo, kudy projíždí. "Na každé fotografii je vidět kus, dnes už většinou zaniklého, Liberce," uvedl předseda muzea Jiří Němeček. Většina fotografií je z 60. až 70. let. "Je to relativně nedávno, řada míst ale dnes vypadá úplně jinak," konstatoval Kumpfe.

Technické muzeum v Liberci se veřejnosti otevřelo loni v září a jeho nabídka se postupně rozšiřuje. Od pátku před muzeum trůní posunový lokotraktor LKM N4, vyráběný ve východním Německu v 50. letech minulého století. "Sedmnáctitunová mašinka je nyní naším největším exponátem. Dělá společnost sněžné rolbě, která je vystavena před muzeem již od loňského podzimu," dodal Kumpfe. Další novinkou je desetimetrový trup letadla Aero C3B, který se do muzea stěhoval dnes z výstavy, jež byla v obchodním centru u radnice. V tomto typu je to jediný dochovaný kus na světě. Jedno Aero C3B se v roce 1948 zřítilo na Ještědském hřebenu.