Od znovuotevření v roce 2012 se technické muzeum těší nebývalému zájmu, který neupadá. Především proto, že během roku 2013 přibylo šest nových expozic. Loni NTM připravilo 19 krátkodobých výstavních projektů. Těmi nejúspěšnějšími jsou Hudba ve spirále, Naše moře - Rakousko-uherské válečné námořnictvo nebo výstava vozů Maserati. Loni NTM přivítalo 750.000. návštěvníka od znovuotevření.

V rámci edukační činnosti se loni podařilo dokončit realizaci projektu V technice je budoucnost. Tento nový vzdělávací projekt, jehož prostřednictvím jsou moderní a atraktivní formou prezentovány technické obory žákům základních škol, vznikl se záměrem motivovat je ke vzdělávání v technických a řemeslných oborech, a podpořit tak proces volby povolání. Projekt byl finančně podpořen Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

Aktuálně si mohou návštěvníci muzea prohlédnout kromě čtrnácti stálých expozic výstavy No pain no game - nejbolestivější výstava na světě, Velká obrazová digitální revoluce Canon, Přemysl Koblic - Legendární postava české amatérské fotografie, Nuselský most - Historie, stavba, architektura a Nejkrásnější kniha roku 2013.

"Nosnou výstavou a tématem pro rok 2015 bude výstava s názvem Parní stroje a výstava 150 let paroplavby. Termínově nejbližší výstavou bude tradiční prezentace nominací Czech Grand Design: Nominace 2014," uvedl Dušek. Podrobnosti zájemci naleznou na adrese www.ntm.cz.

Muzeum bylo v roce 1908 založeno především z iniciativy profesorů dnešního ČVUT a první expozice otevřelo dva roky na to ve Schwarzenberském paláci na Pražském hradě. Nová budova na Letné dostavěná během druhé světové války muzeu plně nesloužila až do počátku 90. let. Teprve v roce 2013 byla po 75 letech plně dokončena a zařízena včetně 14 stálých expozic.