Autor strávil na čtyřech kontinentech 57 dní. Své práce představuje prostřednictvím velkoformátové interiérové dekorace. "Vystavovaná kolekce z loňského putování po Africe, Asii, Austrálii a Americe nabízí tři různé způsoby tisků - na hliník, akrylát nebo plátno na formátech od 90 krát 60 centimetrů až po panoramatické obrazy o rozměru 150 krát 60 centimetrů," uvedl autor výstavy.

Fotografovat začal už při studiích, nástup digitální fotografie a rozvoj reprodukčních technologií mu umožnily realizovat ve špičkové kvalitě projekt velkoplošných originálních obrazů na klíč, provázených sériemi výstav a prezentací. "Stejně jako na počátku své fotografické tvorby a práce s diapozitivy, tak i dnes pořizuje digitální snímky jediným záběrem, téměř nijak je neupravuje, nepřidává filtry a nedělá výřezy," doplnila vedoucí galerie.

Čtyři desítky snímků na výstavě s názvem 57 dní na cestě kolem světa doprovodí poutavé texty autora a vernisáž fotograf Žůrek doplní i celovečerním pořadem příběhů z cest s promítáním.

Výstava potrvá do 10. ledna, poté ji vystřídá expozice kresleného humoru, věnovaná padesátinám přerovského kreslíře Lubomíra Dostála.

ftv ktp dr