Snímek je příběhem agentky CIA, která čelí hrozbě teroristického útoku na Londýn. Ztvární ji švédská herečka Noomi Rapaceová, kterou proslavila postava Lisbeth Salanderové z trojdílné filmové série podle knižní trilogie Millenium. Režisérem filmu podle scénáře Petera O'Briena je Brit Michael Apted, který je například tvůrcem bondovky Jeden svět nestačí z roku 1999.

Mánesův most je uzavřen pro dopravu i pro pěší do pozdního večera. Automobilová doprava byla odkloněn přes Čechův most, tramvajová linka číslo 18 před Újezd a Malostranské náměstí.

Filmaři obsadili svou technikou, karavany, cateringovým stanem a servisními vozidly obě předmostí. Zmíněný autobus stál šikmo přes koleje, a když za pomoci hořlaviny vzplanul, zahraniční turisté na lodích vltavské flotily, kteří se v tu chvíli k mostu blížili, zvedli nevěřícně oči. Požár pak uhasili vodou hasiči; z dopravního prostředku zbyla jen kostra.

Díky fungujícímu systému filmových pobídek umožňujících vrátit štábům nazpět 20 procent prokazatelně utracených nákladů se do Prahy zahraniční filmaři vrátili a historické jádro se stalo součástí množství filmů, seriálů či reklam. Podle mluvčí městské části Praha 1 Veroniky Blažkové jsou omezení, která přitom vznikají, kompenzována poplatky za zábory veřejného prostranství, z nichž jsou posléze hrazeny opravy chodníků či údržba zeleně.

"Speciálně ze záborů pro filmování putují finance do Bezpečnostního fondu, z něhož se pořizuje například vybavení pro strážníky a policisty. Specifický je přístup k užívání Karlovu mostu. Pro filmování stanovila zvláštní poplatek Rada hlavního města Prahy, a to částku 250.000 korun," řekla Blažková ČTK. Zájem je podle ní tak velký, že je nutno snižovat dopady na obyvatele regulací únosné míry rozsahu a četnosti natáčení; mezi jednotlivými "návštěvami" filmařů ve stejné lokalitě musí být časové rozpětí alespoň jeden měsíc.

Václav Mottl ze společnosti Czech Anglo Productions, která práci zahraničního štábu v Česku zajišťuje, zdůvodňuje oživený zájem o Českou republiku kromě možnosti odečíst si část nákladů i špičkovou řemeslnou úrovní barrandovských specialistů či studiovým zázemím. Tedy nabídkou služeb hotelů a restaurací, dopravou či logistikou, které nemají s filmovým průmyslem nic společného.

"Během sedmatřiceti natáčecích dnů tu filmaři utratí za služby, nájmy a výplaty až 120 milionů korun. Druhá část natáčení, zhruba sedmidenní, se v příštím roce uskuteční v Londýně," řekl Mottl ČTK. To, že se celý snímek nenatáčí v Londýně, ušetří producentům polovinu rozpočtu.