"Režisér Radim Špaček, scenárista Ondřej Štindl a producent Vratislav Šlajer od počátku pomýšleli na zahraniční muzikanty nebo skupiny a nakonec vybrali Davida Boultera z kapely Tindersticks, která už několikrát úspěšně koncertovala i v Praze, jako například v Divadle Archa nebo v Lucerna Music Baru," uvedla Reková.

Když filmaři oslovili Boultera, ukázalo se, že se dobře zná s českým muzikantem Havelkou. "David Boulter se s Vaškem Havelkou znali a dokonce se v minulosti domlouvali, že by spolu mohli něco nahrát. Tím bylo rozhodnuto. S výsledkem jsem velmi spokojen, ten film tím dostal správné grády a pozvedlo ho to o několik úrovní výš," sdělil Špaček, "Poslední dobou mám bohužel pocit, že zvuk je pro mnoho mých kolegů to poslední, čemu věnují pozornost, na těch filmech je to znát a mě to hrozně štve. Snažím se zvukařům nabídnout stejnou energii a péči, jakou dávám i ostatním složkám, a odměnou mi pak je, že si každou projekci radostně užívám, i když ten film vidím už snad potisící," dodal.

Místa jsou novým projektem tvůrců nejlepšího filmu roku 2010 Pouta, příběhem o dospívání, lásce, ztrátě a nakonec i pomstě. Film v hlavní roli s Vladimírem Polívkou, kterému sekundují Jan Cina a Johana Matoušková, je určen především mladým divákům, ale i těm, kteří stáli na prahu dospělosti v 90. letech. Přestože 90. léta ve filmu nijak nevyčnívají, jsou všudypřítomná. Scenárista Ondřej Štindl neopomněl například napsat scénu z nočního vysílání rádia, prostředí, které sám věrně zná jako dýdžej Rádia 1. Ve filmu dále hrají Robert Nebřenský, Jiří Štrébl známý z Divadla Komedie nebo talentovaný slovenský herec mladé generace Jakub Gogál.

Skupina Tindersticks vznikla v roce 1991 a první eponymní album vydala o dva roky později. Druhé album z roku 1995, pojmenované opět stejně jako kapela a označované Second Album, bylo v jedné z recenzí charakterizováno jako "vlak duchů, který se blíží na předměstí města přeludů".