"Špičková umělecká kvalita je pro nás hlavním kritériem při výběru titulů, které se rozhodneme do České republiky přinést. U Silvestrovského gala Berlínské filharmonie to platí bezezbytku," uvedl zástupce distributora Martin Cikánek. Přenos začíná v 17:30 a jeho předpokládaná délka je 100 minut. Seznam kin uvádějících Silvestrovské gala jsou na www.prenosydokin.cz.

V Česku koncertovala Berlínská filharmonie třikrát. Naposledy letos 1. května s mezzosopranistkou Magdalenou Koženou ve Španělském sále Pražského hradu. Mimořádným koncertem filharmonici oslavili 131. výročí slavného symfonického tělesa přesně v den jeho založení.

Klavírista Lang Lang, který byl americkým časopisem Time Magazine zařazen mezi 100 nejvlivnějších osobností této planety, v Praze zahrál loni v březnu na donátorském galakoncertu pro festival Dvořákova Praha.

Pod značkou prenosydokin.cz distribuuje společnost Cikánek management do kin v deseti zemích ve střední a východní Evropě přímé přenosy představení a koncertů z Metropolitní opery v New Yorku, moskevského Velkého divadla, Národního divadla v Londýně nebo Berlínské filharmonie. Mezi nejúspěšnější tituly poslední doby patřil přímý přenos Čajkovského opery Evžen Oněgin z Metropolitní opery v New Yorku s Annou Netrebkovou, Piotrem Beczalou a Mariuszem Kwiecienem nebo záznam představení titulu the Audience britského Národního s Helen Mirren v roli britské královny Alžběty II.