Oba hollywoodští herci už kdysi rohovníky hráli. Oscarový De Niro ve filmu Zuřící býk a Stalone, který byl na zlatou sošku nominován, v sérii Rocky. Nyní hrají pittsburské boxery, jejichž řevnivost na sebe kdysi upoutala pozornost. V době vrcholné slávy ve vzájemných zápasech jeden druhého porazili, ale v roce 1983, v předvečer rozhodujícího třetího utkání, jeden z nich oznámil odchod do penze a knokautoval tak kariéru svou i svého rivala. S vidinou velkého zisku jim o třicet let později boxerský promotér učiní nabídku, kterou nemohou odmítnout: vrátit se do ringu a jednou provždy určit vzájemné skóre.

I když spolu De Niro a Stallone hráli v kriminálním thrilleru z roku 1997 Země policajtů, jejich účast v této komedii je něčím jiným, protože se rolemi boxerů proslavili. Na plátně se dále objeví například Kevin Hart, Alan Arkin a Kim Basingerová.

"Box jsem měl vždycky rád a vždycky se mi líbily příběhy o druhé šanci," uvedl v distribučních materiálech Peter Segal, který film režíroval i produkoval. Za podstatnější než samotné utkání pokládal opakované šance, které hlavním postavám umožňují dát do pořádku rozbité vztahy. Souboj je zde v podstatě metaforou toho, že to člověk nikdy nemá vzdávat.

"Mám rád box i jeho symbolický význam. Klasicky se v něm snoubí fyzické schopnosti člověka s jeho kuráží. Ne vždy jdou ty dvě věci ruku v ruce," uvedl Stalone.

Přestože je příběh zasazen do Pittsburghu, natáčel se v New Orleansu. V Pittsburghu vznikaly jen pomocné záběry a exteriéry, protože extrémní zimní počasí tady je nevlídné a pro filmaře nepředvídatelné. Místo pro odvetu nalezli v aréně neworleanské univerzity, jejíž kapacita 10.000 sedadel a zázemí s kancelářemi a parkovišti vyhovovala potřebám produkce. Všechno, co v příběhu směřuje k boxerskému klání, fyzické i emocionální rány v zápasu, bylo výsledkem technické zručnosti a odborných konzultací. De Niro i Stallone odehráli všechny boxovací scény sami, ani jednou pro zástup nepoužili kaskadéra.