Soudce Flavia Roberta de Souzu brazilští novináři vyfotografovali, jak jede domů ve voze Porsche Cayene, který ještě nedávno patřil Batistovi. V jeho garáži bylo rovněž objeveno další z aut zabavených souzenému magnátovi, terénní Range Rover.

Na svou obhajobu soudce podle stanice BBC řekl, že policie neměla zkonfiskované vozy kde zaparkovat, tak je kvůli bezpečnosti uchovával ve své garáži. Z jakého důvodu měl ve svém bytě bývalé Batistovo koncertní křídlo, už nevysvětlil.

Jmenování nového soudce znamená, že proces zahájený loni v listopadu začne prakticky nanovo. Osmapadesátiletý Batista, který byl ještě před třemi lety podle magazínu Forbes se jměním v hodnotě 30 miliard dolarů sedmým nejbohatším člověkem světa, je obžalován kvůli údajné tržní manipulaci při prodeji akcií několika svých upadajících firem. Pokud bude odsouzen, stane se prvním člověkem, kterého Brazílie pošle za mříže v souvislosti s podobným obviněním. Hrozí mu až 13 let ve vězení.

Batistovo impérium zahrnovalo ropné, důlní a rejdařské společnosti, když se však situace jeho firem začala před necelými třemi roky dramaticky zhoršovat, prodával akcie. Podle žalobců však přinejmenším v případě své ropné firmy OXG věděl, že jsou její ropná pole téměř bezcenná, což je nyní jeden z bodů obžaloby. Batista všechna obvinění odmítá.