Podle Machů je trend menších dražeb na úkor větších dlouhodobý. Největší dražbou Prokonzulty byl loni prodej brněnské cukrárny U čtyř mamlasů za 42 milionů korun. O dva miliony méně stál společnost ALPRO KV COMPANY s.r.o. průmyslový areál v Ostrově u Karlových Varů, kde se v minulosti vyráběly trolejbusy pro tuzemský a zahraniční trh. "Pár dražeb bylo ještě v řádech desítek milionů, jinak převažovaly dražby menší v řádech milionů nebo stovek tisíc," uvedl Machů.

Podle něj měla firma na seznamu také velké množství malých dražeb v řádech desítek tisíc korun, šlo například o dražby lesních pozemků. "Celkem jsme měli kolem 400 dražeb, což je náš rekord. Nejčastěji jsme dražili rodinné domy a byty," uvedl Machů.

Prokonzulta loni vydražila majetek za 573 milionů korun, což je o 140 milionů více než v roce 2013. Pořadí největší dražební firmy obhájila před společností NAXOS, která loni vydražila majetek za 356 milionů korun. Třetí mezi dražebníky byla firma EURODRAŽBY.CZ s 271 miliony. Vystřídala společnost Clanroy, která loni zkrachovala.