"Osobní bankovnictví je trendem, který oceňuje stále více klientů, proto jsme se rozhodli být první bankou na trhu, která nabídne tuto službu pod samostatnou značkou a rozšíří klientský přístup," řekl ČTK Marek Pšeničný z tiskového oddělení spořitelny. Nová služba určená pro střední příjmovou střídu bude stát mezi finančním poradenstvím pro běžné klienty a privátním bankovnictvím pro bonitní klientelu reprezentované Erste Premier a Erste Private Banking.

"Chceme aby nová značka přitáhla pozornost ke službám osobního bankovnictví České spořitelny. Rozšiřujeme proto naše služby pod značkou BLUE například o Virtuálního bankéře pro klienty, kteří nemohou nebo nechtějí chodit do poboček, nebo službu Busy Banking, díky které si lze sjednávat produkty bez návštěvy pobočky," uvedl Pšeničný.

Českou spořitelnu vlastní rakouská skupina Erste Group, která spadla v prvním pololetí do čisté plánované ztráty 930 milionů eur (zhruba 25,6 miliardy Kč). Loni v pololetí měla banka čistý zisk 301,2 milionu eur (8,3 miliardy Kč). Akcie Erste Bank se obchodují na pražské burze. Erste je klíčovým hráčem na bankovním trhu střední a východní Evropy. Vedle ČR a Rakouska působí v Rumunsku, na Slovensku, v Maďarsku, v Chorvatsku a v Srbsku.

fd mal