Pitva těla v pokročilém stupni rozkladu a testy DNA neodhalily žádný důkaz, že by muž byl někým zabit. "Uvědomujeme si, že je hodně otázek, a udělali jsme, co jsme mohli, ale bylo nemožné určit příčinu smrti," řekl podle agentury Reuters šéf státní forenzní laboratoře na tiskové konferenci v Soulu.

Policie v úterý na televizí přenášené tiskové konferenci oznámila, že našla tělo ve značném stupni rozkladu v poli v jižní části země 12. června. Až výsledky testů DNA a porovnání otisků prstů potvrdily, že jde o hledaného Ju Pjon-una.

Policie rovněž dva měsíce pátrala po nejstarším synovi miliardáře Ju Te-kjonovi. Toho nakonec zadržela v kanceláři jižně od Soulu společně se ženou, která čelí podezření, že pomáhala uprchlíkovi v unikání policii. Ju Te-kjon je jedním z hlavních akcionářů společnosti, která trajekt provozovala. Policie Ju Te-kjona a jeho otce hledala s podezřením ze zpronevěry a dalšího korupčního chování, které mohlo přispět k dubnovému neštěstí.

Potopení trajektu Sewol, které bylo jedním z nejtragičtějších jihokorejských neštěstí za celá desetiletí, zvedlo vlnu celonárodního smutku i hněvu nad tím, co mnozí vnímají jako nedostatečné dodržování bezpečnostních opatření. Asi 100 dní od katastrofy bylo nalezeno 294 mrtvých těl; deset je stále pohřešováno. Většina obětí byli středoškolští studenti jedoucí na školní výlet.