Ve čtvrtém čtvrtletí ztráta činila 294 milionů eur ve srovnání se ziskem 240 milionů eur ve stejném období předloni. Výsledky však překonaly odhady analytiků, kteří v anketě agentury Reuters v průměru počítali se ztrátou 306 milionů eur. Čisté příjmy z úroků ve čtvrtletí klesly o devět procent na 1,02 miliardy eur a byly o něco lepší, než odhady analytiků.

Za celý rok příjmy z úroků klesly o 11,5 procenta na 4,13 miliardy eur. Celkové příjmy se snížily o 2,8 procenta na 7,52 miliardy eur.

Čistý zisk belgické divize ve čtvrtém čtvrtletí ve srovnání s předchozím čtvrtletí klesl o 3,8 procenta, zejména kvůli poklesu objemu vkladů i úvěrů. Prodej životního pojištění se však zvýšil. V České republice silně vzrostl objem vkladů i úvěrů, zisk se ale kvůli poklesu kurzu koruny během čtvrtletí snížil o téměř čtvrtinu.

Mezinárodní divize, která zahrnuje aktivity v Bulharsku, Maďarsku, na Slovensku a v Irsku, vykázala ve čtvrtletí kvůli odpisům v Irsku ztrátu 731 milionů eur.

KBC také oznámila, že za loňský rok nevyplatí dividendu. Za letošní rok chce vyplatit dividendu dvě eura za akcii, další rok nicméně výplatu dividendy opět neplánuje. Obnovit pravidelnou výplatu dividend chce v roce 2016. Plánovaná dividenda bude nejvyšší od vypuknutí finanční krize, vyšší dividendu vyplatila banka naposledy v roce 2007, a to 3,78 eura.

KBC je jednou z předních finančních skupin v Evropě. Působí zejména v Belgii, v zemích střední a východní Evropy a v Rusku. Její česká součást ČSOB patří k největším tuzemským bankovním skupinám. Do skupiny ČSOB patří také například ČSOB Pojišťovna, Hypoteční banka, penzijní fondy Progres a Stabilita, Českomoravská stavební spořitelna nebo ČSOB Leasing.