DmC: Devil May Cry je stejně jako jeho předchůdci stylovou frenetickou akcí, kde hraje hlavní roli masakrování démonických nepřátel, kteří se na vás valí po hordách. A hlavní hrdina Dante, který je Nefilim – napůl démon a napůl anděl, má více než jen prořízlou pusu na to, aby se jich dokázal efektivně zbavit.

 

Po zuby ozbrojen a stylový k tomu!

Dante je mistr akrobacie, s pozdějšími vylepšeními dokáže metat nejenom přemety a skákat metry vysoko, ale i létat a za pomoci vystřelovacího háku i přitahovat obří předměty nebo se vynést do velké výšky.  V boji s roztodivnými démonickými hordami se mu vždy hodí jeho meč Rebellion, dvojice pistolí Ebony & Ivory, sekyra Arbiter, kosa Osiris, rukavice Enyx, hvězdice Aquila, brokovnice Revenant a granátomet Kablooey, který střílí na dálku odpalovatelné střely. Dante má tak spoustu prostředků, jak s protivníky pořádně zamést.

Fotogalerie
6 fotografií

Drťte démony, co to jde!

Jednotlivé útoky lze spojovat v propracovanější komba a démony tak nepřetržitě drtit. Při těchto kombo útocích lze kombinovat jednotlivé zbraně i vystřelovací háky. Nepřátele tak můžete vyhodit do vzduchu mečem, držet ho tam nepřetržitou palbou z kulek, poté si ho zpět přitáhnout hákem a nakonec ho k zemi přišpendlit sekyrou.

Představivosti a stylovosti se meze nekladou. Všechny zbraně lze navíc vylepšovat. Co se stylovosti týče, vše je na jedničku, a to platí i o filmových videosekvencích. Naleznete v nich humorné vulgarity, sex, nonstop akci. Dante je mnohem přisprostlejší než v původní sérii, ale stylu hry to sekne.

Dantův meč Rebellion kosí nepřátele
Autor: Cenega/Capcom

Graficky nebe, hudebně lahodné peklo!

Hra nepatří k nejdelším, za jedno delší odpoledne až večer jste schopni ji dohrát na normální obtížnost. Ale mimo odemykatelných obtížností je ve hře několik speciálních misí, které odemknete po získání patřičných klíčů a tajných dveří v jednotlivých levelech. Graficky je hra opět stylová, svět se mění v groteskní oživlé obrazy, když se Dante dostává do démonického Limba.

Hudebně je hra extratřída, protože se o soundtrack postarala elektronická formace Noisia, takže je soundtrack stylizován do techstepu, dubstepu a temných vod taneční hudby. O kytarový doprovod se postarala formace Combichrist. Hudba je tak naprosto geniální! DmC: Devil May Cry sice nepřináší oproti původní sérii žádné obrovské inovativní prvky, ale je skvělou hrou, frenetickou řežbou, od které se neodtrhnete až do závěrečných titulků!

 

Hodnocení Blesk.cz: 9/10

 

Plusy:
Perfektní frenetická akce
Humorný vulgární podtón
Spousta vylepšitelných zbraní
Neuvěřitelně stylové
Graficky a hudebně propracované
 
Minusy:
Kratší příběhový mód
Do série nepřináší hratelnostně nic nového
 
Infobox
Datum vydání: 15. leden 2013
Platformy: Xbox 360, PlayStation 3, PC
Cena: 1499 (Konzole) 999 Kč (PC)
Výrobce: Ninja Theory
Vydavatel: Capcom
Distributor v ČR: Cenega
Jazyk: AJ