Fotografie údajného prototypu se nejdříve objevily na Twitter profilu uživatele mornray866. Ten však nenapsal, kde k nim přišel, a nevysvětlil ani, proč je telefon často vyfocen v plastovém pouzdře.

Snímky poté na Twitteru převzal Australan Sonny Dickson, který je známý odhalováním dosud neoznámených mobilů a jiných technických novinek. Podle něj pocházejí fotografie z Číny.

Uhlazený, oblý design by byl v souladu s tím, že chce Apple sjednotit vzhled nových iPadů i iPhonů. Pokud jsou fotografie pravé, bude nový chytrý telefon širší než jeho předchůdci.

Na snímcích má údajný iPhone 6 přibližně šířku 2,6 palce, což je zhruba o 0,3 více než je tomu u předcházejícího modelu 5S. Podle britského Daily Mailu se se chystají tři modelů nového iPhonu.

Dočkáme se prý tří modelů

Ten nejlevnější má mít čtyřpalcový displej s rozlišením 1136 x 640 pixelů, další má mít 4,7 palce displej s Full HD rozlišením 1920 x 1080 pixelů a údajně by se měl jmenovat iPhone Air.

Poslední, nejnabušenější model má nést jméno iPhone Pro a jeho displej má být velký 5,5 palce a mít vysoké rozlišení 2272 x 1280 pixelů.