Hackerská skupina spustila stránku nazi-leaks.net, která záměrně vypadá jako amatérský blog. Hackeři takové kalibru by totiž lehce dokázali vytvořit profesionální stránky. Podle Anonymous je web součástí několikaměsíční akce skupiny, která se zaměřuje na neonacisty a jejich odhalování. Údaje o nich mohou e-mailem zasílat i čtenáři.

Jména ultrapravicových přívrženců

Na stránce jsou již zveřejněna jména a e-maily přívrženců a sponzorů Národnědemokratické strany Německa (NPD). Ta už na Anonymous plánuje podat žalobu. Na webu jsou ale k přečtení i kontakty na ultrapravicový magazín Junge Freiheit. Stránka byla zaregistrována 18. prosince minulého roku, často však vypadává, protože je kvůli velkému zájmu uživatelů přetížena.

Anonymous odhalili i jména a e-maily zákazníků neonacisty oblíbené módy
Autor: profimedia.cz

Terčem i neonacistická móda

Server nazi-leaks.net se zaměřuje i na obchody s neonacistickou módou. Zveřejněny jsou na nich jména i e-maily zákazníků v ultrapravicových kruzích populárních značek Thor Steinar a Erik & Sons. Z e-mailů je patrné, že nejde o zákazníky, kteří by si omylem zakoupili toto oblečení. Na e-mailech jsou totiž často vidět číslo 88 (osmé písmeno abecedy je H, HH = Heil Hitler) a další skryté symboly používané neonacisty. Je patrné, že některé údaje získali Anonymous nabouráním do stránek ultralevicové Antify.