Šlo o internetovou aplikaci a platformu, která slučovala e-maily, programy pro odesílání rychlých zpráv (ICQ, Skype, Meebo) a sociální sítě. Zájem uživatelů se však nedostavil, a tak byla činnost Wave včera společně s dalšími 21 službami od Googlu ukončena. Některý software však nadále bude používat prvky Wave. Například klient servery IBM Lotus Notes.

Pohořela i Google »Wikipedie«

Google to zkoušel také na poli otevřených internetových encyklopedií. Konkurovat chtěl Wikipedii, nakonec si však uřízl spíše ostudu. Encyklopedie Knol měla velmi pomalý rozjezd, a když už se na ní konečně objevovaly články, šlo spíše o skrytou reklamu a hodnotné informace uživatel na encyklopedii nalezl málokdy. Kolem Knolu se tak nevytvořila nadšenecká komunita jako u Wikipedie.

Google Wave měl nahradit e-maily, aplikaci se to však nepodařilo
Autor: Google

Fulltextové vyhledávání v počítači je dnes samozřejmostí

Když v roce 2004 přišel Google Desktop, byl něčím nevídaným. Software totiž v počítači fulltextově vyhledával dokumenty a programy. Dnes se však jedná o věc, kterou umí operační systémy Microsoft Windows i Mac OS. Praktická využitelnost Google Desktop je tak dávno pryč. Fulltextové vyhledávání z něj však přejal internetový prohlížeč Google Chrome. Ve své době se však jednalo o opravdu užitečný program.

A ten zbytek?

Skončil i vyhledávací engine Aardvark. Jeho principem byla možnost dotázat se i zodpovědět na nejrůznější odborné otázky. Google ho v tomto případě nevytvořil, ale zakoupil. Komunita kolem něj se však stále ztenčovala, až Google Aardvark ukončil. Stejný osud potkal i nápadité vyhledávání odkazů podle časové osy Google Timeline. Jeho velkou chybou byla nepřesnost. Zbytek ukončených programů, vyhledávačů a aplikací není pro neodbornou veřejnost tak známý.