Rychtář už dříve oznámil, že se chce vrátit do vily, kterou obývá jeho exmanželka Darina Nová (56) v Říčanech. A Artur nechce do mámina domu hrůzy ani vkročit! Obloukem se teď nejspíš bude vyhýbat i celé Uhříněvsi...

A to i přesto, že mu Iveta v dopise na rozloučenou nemovitost »odkázala«. „Já se domnívám, že toto nelze považovat za poslední vůli. Neboť tam není napsáno, že by se tak mělo stát v případě smrti Ivety Bartošové,“ řekl Blesku Josef Lžičař, dlouholetý advokát Ladislava Štaidla (69).

„Ono je to ale jedno. I kdyby celý dům patřil Arturovi, nebude ho chtít. Láďa velmi rád na nemovitosti dluhy zaplatí, v tom problém nemá, a dům se prodá,“ svěřil Blesku Štaidlův rodinný přítel, fotograf Miloš Schmiedberger. Podle Rychtáře činí nedoplatek na hypotéce 1,4 milionu korun.

Duní tam vlak

„Proboha! Vždyť ten kluk tam nezažil nic pěkného. On byl přítomen téměř všem Ivetiným indispozicím, které pro dítě musely být přinejmenším traumatizující,“ vysvětluje Schmiedberger. A má pravdu! Copak by chtěl Artur v noci slyšet dunění vlaku, pod jehož koly skončila svůj život jeho nejdražší bytost – maminka?

Navzdory všem problémům totiž Artur Ivetu velmi miloval. Proto jí také odpouštěl veškeré kruté zážitky. „U táty má Artur už teď vlastní garsonku, proč by měl chtít dům v Uhříněvsi? Prodá ho a snad se mu podaří zapomenout,“ dodává Schmiedberger.

Dohoda se Štaidlem

Vdovec Josef Rychtář podle svých slov dům nechce. Je ovšem otázkou, co udělá, když mu soud nařídí, aby napolovic s Arturem splatil dluhy na hypotéce.

Tady se asi určitě bude muset dohodnout s Ladislavem Štaidlem a být rád, že ho bývalý Ivetin partner vůbec vyslyší... A žehrat na to, že Artur už v životě nechce mít nic se svým bývalým bydlištěm společného.

Právník: Dluhy napůl!

Pokud Iveta zakotvila do předmanželské smlouvy, že vše, co nabyla před sňatkem s Rychtářem, je jen její, patří uhříněveský dům pouze Arturovi. „Pokud tak neučinila, dům má Artur napůl s Rychtářem a rovným dílem se musí podělit o všechna aktiva i pasiva,“ sdělil Blesku advokát Josef Lžičař. Jednoduše řečeno, každý z nich musí uhradit půlku dluhů na domě.

Video
Video se připravuje ...

Poselství Ladislava Štaidla: Jak Artur prožívá nejhorší chvíle života! David Turek, hudba: freemusicarchive.org (“Don't Close Your Eyes (Instrumental)” (by Josh Woodward))