„Herec, který si zahrál mrtvého soudce, se maskoval celkem třikrát. Pro scénu, kdy ho najdou ubodaného a zkrvaveného v obýváku, jsme potřebovali na masku dvě hodiny,“ cituje slova producenta seriálu Nedělní Aha! „Používaly se silikonové aplikace bodných ran, které se zabarvovaly pigmentem a umělou krví. Herec musel mít namaskované celé tělo. To znamená, že se musel celý natřít mrtvolnou šedou barvou. Při této scéně se spotřebovaly přibližně 2 litry filmové krve,“ prozradil producent Rastislav Šesták.

Kvůli natočení záběrů z lesa, kde se mrtvola našla, musel herec do máskérny znovu. „Používaly se silikonové aplikace, silikony a želatiny, aby kůže vypadala jako rozleptaná kyselinou. Herec musel disciplinovaně ležet v křesle 3,5 hodiny, aby se mu umělá kůže nepotrhala,“ řekl producent.

Když se natáčelo na pitevně, kam se přišel podívat i Ondřej Vetchý, musel herec do maskéry potřetí. „Tam se dodělala i pitevní jizva, což trvalo asi 4 hodiny,“ prozradil Šesták. Poměrně dlouhý čas zabralo i jeho odličování.

A co vás v seriálu čeká? Podívejte se na video!

Video
Video se připravuje ...

Třídílná minisérie Spravedlnost začíná v neděli 12. března ve 20:15 hodin na ČT1. Česká televize

Fotogalerie
20 fotografií