Talentovaný a charismatický kluk, který se hudbě věnuje od 15 let, se ve finále mimo jiné snažil zaujmout hitem o planetě Zemi Earth Song od zpěváka Michaela Jacksona (†50). Své vystoupení dotáhl s pomocí štábu do posledního detailu. Vynikající grafika, velký sbor, speciální světla a husí kůže na tělech poroty, diváků v sále i u televizních obrazovek byla na světě. „Před vystoupením se mě zmocnila lehká nervozita. A měl jsem také hodně unavený hlas. Snažil jsem se ze sebe dostat, co nejvíce šlo,“ řekl Matěj Blesku.

Velké srdce

Celá porota nicméně vystoupení jediného českého zástupce ve finále pochválila. „Byl jsi unavený, ale dal jsi to. Cítila jsem z této písně velké srdce, svědčí ti to tam na pódiu. A doufám, že to tak bude dál,“ pronesla na Matějovu adresu jeho patronka, porotkyně Celeste Buckingham (19).

Matěj nakonec neprošel během přímého přenosu sítem a do předpůlnočního Grandfinále se nedostal. Do něj postoupili Ricco a Claudia, Peter Bažík a Tibor Gyurcsík. Nejvíce hlasů nakonec od diváků dostal Bažík.

Video
Video se připravuje ...

Vítěz XFactoru, prozradil za co utratí výhru 200.000 Euro! David Turek, Tomáš Sovinský