Farmář přišel během vteřiny o stádo krav, které utekly z pastviny v Pracejovicích na Strakonicku. Někdo jim prý ukradl ohradníky. Projíždějící rychlík s číslem 666 dokonal dílo zkázy. Jeníček na neštěstí, které postihlo jeho hospodářství, vzpomíná jen nerad a s bolestí.

„Už bych to nikdy nechtěl zažít. Někdo nám zavolal, že krávy utekly z pastviny. Na místě jsme našli přestřižené ohradníky, část jich dokonce chyběla. Zvířata se bohužel vydala přímo ke trati. Právě když jsme se snažili sehnat je z náspu, přiřítil se rychlík a rozmetal je po okolí,“ popsal Blesku neštěstí farmář, který má hrůzný obraz stále před očima.

„Byl to smutný pohled na skomírající zvířata. Přišli jsme o krávy, telata i býka. Bylo mi jich líto. Člověk se s nimi piplá, denně se o ně stará a najednou přijde osudový okamžik a všechno je pryč,“ dodal Jeník. Čas je naštěstí dobrý ranhojič a Jeníček si teď užívá pozornost, kterou získal díky reality show.

„Reakce lidí jsou pozitivní. Jsou zvědaví, jak Farmář dopadne. Já jim ale nesmím nic říct. Do odvysílání posledního dílu je to tabu. Můžu jen slíbit, že překvapení určitě přijde,“ dodal farmář.

Fotogalerie
6 fotografií