Britská veřejnoprávní televize Chanell 4 zveřejnila nahrávaná sezení princezny Diany s jejím učitelem zpěvu Peterem Settelenem. Z nich pochází i šokující odhalení ze vztahu princezny a Charlese.

Když Diana odhalila, že se Charles schází se svou dnešní manželkou Cammillií Parker Bowlesovou, byla bezradná. „Vzpomínám si, jak jsem se ptala svého manžela. Proč? Proč máš i ji?“ Vzpomínala Diana. „Odmítám být princem z Walesu, který nikdy neměl milenku,“ odvětil jí tehdy Charles. Diana byla v koncích, proto zašla pro radu ke královně a žádala jí o manželské rady. Nepomohla jí, pouze jí řekla: „Charles je beznadějný.“

Než došlo ke svatbě, chtěla mít Diana jistotu, že je ona jediná žena v jeho životě. Dávali si schůzky a po třinácté schůzce se vzali. Z princovy strany snášela nepříjemné pohledy i slovní útoky. Mluvil o ní jako o nepříjemné vyrážce a v její společnosti se necítil dobře. Pak ji vzal do Buckinghamského paláce do své pracovny, aby viděla, jak pracuje.

O něco později jí udělil ultimátum – tři týdny spolu nebudou mluvit, žádný kontakt. „Nakonec jsem souhlasila,“ řekla Diana. O to větší bylo nadšení, když jí Charles skutečně zavolal na telefon do jejího bytu. Ty pocity nemohla v ten okamžik ani popsat.

Sex na začátku jejich vztahu měli pouze občasně, jednou za tři týdny. Charles si držel odstup záměrně. Nebyl si sám sebou jistý. Nikdo nic nechtěl uspěchat. Především Diana byla v jejich vztahu vděčná téměř za cokoliv. Začala mít pocit cennosti.

Princezna Diana zemřela v roce 1997 v pařížském tunelu. Krom spekulací o její smrti vyplavaly na povrch i dohady ohledně onemocnění spojené s bulimií i o blízkých vztazích s ochranným důstojníkem Barrym Mannakeem. Během pozdějších rozhovorů přišlo téma na jejich vztah.

Diana se ke vztahu přiznala. „Milovala jsem ho hluboce a jeho smrt pro mě byla velice bolestná,“ řekla. Krátce na to se o jejich vztahu dozvěděl i královský dvůr, pak Diana zemřela. 

VIDEO: Svatba Diany a prince Charlese

Video
Video se připravuje ...

Svatba Diany a prince Charlese YouTube

Fotogalerie
19 fotografií