Barbora Podzimková: Pakt výjimečnosti a luxusu

Je jí šestnáct, před rokem vyhrála nejprestižnější modelingovou soutěž světa Elite Model Look, která ji katapultovala na špici zahraničního modelingu a na Pražském hradě, kde se odehrávalo finále pro Českou a Slovenskou republiku, okouzlila šatovou, do bohatého zvonu rozvolněnou, pod lýtko sahající sukní, již zdobily zipy a siluetu formující švy. Na tělo ulitý top ze stříbrných flitrů ani jedinečné kozačky z bílé kůže kupodivu efekt modelu nepřebíjely, ale ještě jej povýšily.

Barbora Podzimková
Autor: Herminapress.cz

Pavlína Němcová: V rámci recyklace vintage

Svého času ve světě úspěšná modelka, která se nyní věnuje navrhování subtilních šperků, oblékla na slavnostní otevření nového butiku Tory Burch na Pařížské třídě ke krku uzavřené, separátní vázačkou doplněné mini šaty s dlouhými rukávy, jejichž variace se od konce šedesátých let průběžně s úspěchem objevují v nabídce sezónních tendencí. Černá linka pruhů či kára vyznívá na smetanovém podkladě velmi působivě, vintage styl kabelky umocní vzpomínky na minulost stejně jako kotníkové střevíce.

Pavlína Němcová
Autor: Herminapress.cz

Kateřina Herčíková: Spojení lady a rockerky

V seriálu TV Prima se v současnosti připomínající herečka, která je také sváteční malířkou, svůj zájem o módu uměla zúročit a časem se zařadila do seznamu dobře oblékaných, o ateliérovou tvorbu českých nadějných návrhářů se zajímajících žen. Není divu, že patřila i mezi hosty zářijového Mercedes-Benz Fashion Weeku, kde v maratonu přehlídek, jak bývá zvykem, v podstatě povinností, vystřídala řadu outitů. Náleželo k nim i spojení lehké blůzy s minimalistickým kabátkem architektonického střihu vyrovnávající dekorativní atak kalhot.

Kateřina Herčíková
Autor: Herminapress.cz

Ina Tina: Vysoká hra v black & white

Známá bloggerka, neodmyslitelná figura řady módních akcí v čele s MBPFW, kterou v médiích leckdy nazývají (zřejmě kvůli výstřednosti a také podobě) tuzemskou Lady Gaga, náleží k hrstce Češek, jež si nepletou extravaganci s nekoncepčním cirkusem. Dokážou potřebu jinakosti realizovat za účasti vkusu a kvality, která je pro výstřednost podmínkou. Ině Tině v tom zřejmě napomáhají luxusní značky, úderní čeští návrháři, kteří jí jistě kreace půjčují. Faktem je, že představuje skvělý sofistikovaný věšák. Správnou iluzi. Tento outfit budiž důkazem.

Ina Tina
Autor: Herminapress.cz

Libuše Šmuclerová s dcerou Justýnou: Dvougenerační duet noblesy

Elitní, široké veřejnosti známá manažerka, generální ředitelka mediálního domu Czech News Center rozhodně nepatří k řadě žen, jež se na řídících postech zbavují pelu sexy atraktivnosti a oblékají kostýmy s nohavicemi. Já si naopak troufám bez ohledu na možné nařčení se servilnosti tvrdit, že paní Libuše je na poli byznys stylu reálnou ikonou, o níž návrhářka Victoria Beckham sní. A šťastnou ruku měla i při výběru róby s jemnou vlečkou, která v kontrastu černé s bílou ladila s neméně noblesními, mladé dívky hodnými šaty dcery Justýny.

Libuše Šmuclerová s dcerou Justýnou
Autor: Herminapress.cz

Liběna Rochová: Fúze vzoru, formy, tkaniny

Titulem docent ověnčená návrhářka a módní vizionářka, také vedoucí designu ateliéru oděvu a obuvi na pražské UMPRUM, kde studenti získávají řadu ocenění a jejich klauzurám dokonce tleská svět, na přehlídkách i party nedávného MBPFW chybět nesměla. I ona se svými kreacemi oslovila, jistě inspirovala bez ohledu na věk. K výjimečným modelům náleží i tyto dlouhé, tapiserii připomínající šaty oslovující reliéfním materiálem, kombinací do abstraktního vzoru přetavených barev, spojitostí akcentů úzkých nohavic a návleků na předloktí.

Liběna Rochová
Autor: Herminapress.cz