Proč se tentokrát bývalá první dáma, Dagmar Havlová, manželka expremiéra Topolánka Lucie, anebo choť odstaveného Víta Bárty, poslankyně Klasnová rozhodly být nenápadné, popřely chuť se žensky exhibovat, těžko říci. Možná za to může obecně špatná nálada, která v zemi zkoušené skandály a nestabilitou převládá. A proto se spokojily „jen“ s luxusními kožešinami.

Na první pohled se nejvíce prosadila kreace první dámy Livie Klausové, jež zvolila výrazně barevnou cyklámen toaletu v kombinaci s bílým norkovým paletem. Její předchůdkyně Dagmar Havlová působila nevýrazně, byť sametová róba s reliéfně vyšívaným živůtkem, nádherným kožešinovým kabátkem (zřejmě pro změnu zlatý norek) plus dlouhými glazé rukavicemi, skvěle ladícími doplňky byla mnohem sofistikovanější, stylisticky rafinovanější. Jen barevnost Havlové nesedla.

Sporný byl i výrazně květovaný model předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslavy Němcové –  udělování vyznamenání prezidentem na Hradě, důstojný ceremoniál s ním spojený si zasluhuje decentnější a elegantnější  toaletu. A za zcela nevhodnou, nepatřičně neformální lze označit i bílou košili poslankyně Karolíny Peake.

Fotogalerie
5 fotografií