„Exekutor s otcem a nějakou paní postávali před domem paní Jirešové. Ta byla doma i s dcerou, ale neotvírala. Pak přijeli tři strážníci a zámečník. Asi dvě hodiny stáli před domem, zvonili a pak zámečník otevřel dům,“ řekl Blesku o druhé exekuci jeden ze sousedů herečky v Hájku u Uhříněvsi.

Jirešová, která je známá se seriálu Ordinace v růžové zahradě, má dceru přes svůj nesouhlas ve střídavé péči od roku 2007. Herečka opakovaně porušuje soudní rozhodnutí, nerespektuje rozsudky a dceru nepředala nejméně 10 x pod různými záminkami.

Podle informací Blesku se po vstupu exekutora do domu herečka zamkla i s dítětem v pokoji.

Fotogalerie
6 fotografií

„Když pak vyšli před dům, otec se zcela klidnou dcerou v náručí nastoupil do auta. Paní Jirešová ječela a tlačila se na policisty a na soudního vykonavatele. Pak hodila takzvaného čulibrka, bouchla sebou o zem. Exekutor poté odjel i s otcem a dcerou,“ řekl Blesku zdroj.

Oba rodiče mají zákaz se o případu vyjadřovat v médiích. Na otázku Blesku svorně odmítli poskytnout jakoukoli informaci. Ivana Jirešová ale i toto nařízení soudu nejméně jednou porušila, když sama oslovila televizi Prima.

Následující předávání dítěte podle zdrojů Blesku již prý proběhlo v pořádku a dcera byla v péči otce celý jeho cyklus, než ji opět předal do péče matky.