A chce to řešit soudně. „Jde o peníze a prestiž,“ prozradil Blesku dobře informovaný zdroj, „Tesáček vidí, jaký má Vyprávěj úspěch, a chce nějakou kompenzaci.“

Když režisér Tesáček natočil první čtyři díly Vyprávěj, nebyla podle informací Blesku produkce spokojená s jeho pohledem na 60. léta minulého století, v nichž se seriál odehrává. Ději prý chyběla potřebná lehkost a nadsázka, byl příliš vážný a dramatický, což mu ubíralo na atraktivitě. Některé scény režírované Tesáčkem se údajně dokonce musely s hlavními hvězdami seriálu Svatoplukem Skopalem, Veronikou Freimanovou či Andreou Kerestešovou natáčet znovu.

Mladší režisér má lehčí styl

Arichtev má podle štábu lehčí ruku a lépe se mu točí o časech, které sám nikdy nezažil. „My rozhodně nechceme nijak hodnotit dobu, o které vyprávíme. To není úkolem seriálu, my chceme vyprávět, jak už naznačuje název,“ řekl Blesku producent Filip Bobiňski. Víc se ale ke kauze před soudním jednáním nechtěl vyjadřovat.

Režisér Rudolf Tesáček, který žene Vyprávěj před soud, včera nebyl k zastižení. Podle jeho přítele je ale přesvědčen o tom, že sám by seriál natočil určitě lépe.