Nemohl dýchat a cítil velkou bolest na prsou. Místo oslav ho kolegové raději hned poslali domů. Když ale manželka Lenka uviděla, v jakém stavu herec dorazil, okamžitě přivolala sanitku, která ho odvezla do nemocnice. Tam lékaři zjistili těžký oboustranný zápal plic.

Vážné onemocnění velmi vytíženého herce vyděsilo nejen jeho rodinu – manželku Lenku Skopalovou (55) a syna Františka (27) – ale i kolegy. Léčba totiž podle předpovědí lékařů nebude jednoduchá, vyžádá si týdny a možná i měsíce! Skopal byl v posledním roce v jednom kole a teď bude muset být hlavně v naprostém klidu.

550133:gallery:true:true

Co bude s Vyprávěj?

Zamotanou hlavu má kvůli kolapsu známého herce i Česká televize. „V důsledku nemoci Svatopluka Skopala už byly zrušeny některé natáčecí dny druhé řady seriálu Vyprávěj,“ řekl Blesku mluvčí České televize Ladislav Šticha. „Producent Filip Bobiňski musí s režisérem a scenáristou najít nějakou možnost, jak pokračovat v natáčení zatím bez postavy otce Josefa Dvořáka, kterého Skopal v seriálu hraje,“ dodal Šticha.

Podle některých kolegů z divadla může být vážný zdravotní problém i důsledkem toho, že se Skopal v poslední době přepínal. Sešlo se mu prý hodně nabídek najednou. Točil, zkoušel, hrál a neměl čas na odpočinek. „Sváťovi držíme všichni palce,“ vzkázala přes Blesk Simona Postlerová. Premiéra představení Fidlovačka, kde Skopal studoval roli ševce Kroutila, byla kvůli jeho zdravotnímu stavu přesunuta z 10. května na konec měsíce. Nikdo ale zatím netuší, zda do té doby bude herec schopen hrát.