„S Michaelem se snažíme už několik let dohodnout na rozdělení majetku, ale moc se nám to nedaří,“ přiznala před časem manželka ministra a hudebníka Marsha. Jejich manželství skřípalo už delší dobu, ale k rozvodu se paní Kocábová rozhoupala až po provalení manželovy nevěry s mluvčí Lejlou Abbasovou.

Největším oříškem při vypořádání jejich manželství bude bezpochyby právě rozdělení majetku. Jeho hodnota se pohybuje v řádech stovek milionů korun. Co všechno Kocábovi vlastní? „Svůj majetek odtajňovat nebudu. Moji nepřátelé by toho zneužili,“ tvrdí Kocáb.

Ovšem představa o tom, co slavný hudebník vlastní, se dá udělat i bez jeho účasti. V desítkách milionů korun se počítá cena každé z obou vil, které rodina vlastní v pražské Troji. K tomu vlastní podíly v dvou obytných domech ve Střešovicích a kousek od Karlova mostu. Kocábovi dále vlastní polovinu rozsáhlé zemědělské usedlosti v Rytířově Lhotě. „Tuto nemovitost vlastní napůl s bývalým mluvčím prezidenta Havla Ladislavem Špačkem a jeho ženou,“ zjistil týdeník Týden.

 


 

521602:gallery:true:true

Vila v pražské Troji se studiem

 


 

Vedle toho jim patří desítky hektarů zemědělské půdy v několika velmi zajímavých lokalitách – v pražské Troji, v Mnichovicích u Říčan nebo na Mladoboleslavsku. Dále jim pak patří několik dalších nemovitostí, mezi nimi i dům v USA.

Do společného majetku by pak mělo patřit i soukromé letadlo a podíly v několika firmách. Několik milionů korun pak mají Kocábovi údajně uloženo i na svých účtech – jde o část z téměř čtyřiceti milionů korun, které Kocáb utržil při prodeji podílů v investičních fondech Trend a Mercia.

Z tohoto výčtu je zřejmé, proč se Kocábovi nikdy nechtělo do rozvodu. Většinu majetku totiž získal za trvání manželství, tudíž podle zákona má jeho manželka právo na rovnou polovinu.

Fotogalerie
1 fotografie